У Львові показали хатину Карлсона на даху старовинного будинку (ФОТО)

Новини 13 Квітня, 2020 3 553

Фото: ФБ/Іван Шурко

У соцмережах оприлюднили світлини  вікна (слухове вікно), на даху одного із будинків в районі Підзамче, яке назвали хатинкою Карлсона.

Як пише «Четверта студія», світлини оприлюднив на своїй сторінці у ФБ Іван Шурко.

“Карлсон почуває себе чудово у своїй хатці на даху. Вечорами він сидить на ґаночку, попахкує люлькою і дивиться на зорі. З даху, звичайно, зорі видно краще, аніж з будь-якого іншого місця в будинку, отож і дивно, що так мало людей живе на даху. Але нікому з мешканців будинку й на думку не спадає, що на даху можна жити. Вони навіть не здогадуються, що Карлсон має собі там, нагорі, хатку, бо вона добре схована за великим димарем. А крім того, дорослі зовсім не звертають уваги на такі маленькі хатки, як Карлсонова, навіть коли наткнуться на них”.

Ви думаєте це Астрід Ліндгрен про Стокгольм писала?

Я певно ще не належу до тих дорослих, які не звертають увагу на такі маленькі хатки на дахах, бо я її знайшов у Львові!

Так-так, у Львові, десь в районі Підзамча! Спробуйте знайти і розгледіти! Лиш нині Карлсон, як всі добропорядні свідомі громадяни – на карантині, тому двері хатки міцно замкнені. Вилітає не часто, хіба в масці і до поближчого склепу по малинове противірусне повидло», – зазначає у дописі Іван Шурко.

Довідково. Район «Підзамче» до кінця ХVIII століття не підпорядковувався місту. Тут мешкали переважно ті, кому складно було оселитися в офіційних межах Львова. В основному це були бідні люди, а також ті, кого переслідували через релігійну відмінність  – насамперед євреї. Наприкінці XVIII ст. австрійська влада приєднала найближчі північні околиці до Львова, утворивши Жовківське передмістя. Однак, «приміський» характер району зберігся і надалі.

Коментарі

Позначки: , , ,