У Львові погодили розвиток мережі електрозарядних

Новини 04 Липня, 2022 75

У Львові погодили розвиток мережі електрозарядних

основні роботи з розвитку такої електромережі мали б лягати на «Львівсвітло» після відповідних звернень в ЦНАПи

Право оренди окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення станції зарядки електротранспорту надається за результатами електронного аукціону із застосуванням Електронної Торгової Системи Prozorro.Продажі, – йдеться у Положенні.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал депутатів ЛМР.

Ініціатором ухвали є голова фракції ВАРТА, заступник голови комісії архітектури Юрій Мартинюк. Положення передбачає процедуру розміщення станцій електрозарядок.

«Тепер кожна особа, яка має бажання необхідності встановлення станції зарядки електромобілів за визначною містом процедурою, може звернутись до міської ради з проханням про виділення місця для встановлення станції, – каже Юрій Мартинюк. – Міська рада формує документи і виставляє лот на електронні торги. Переможець торгів отримує адресу чи паспорт прив’язки як елемент благоустрою. Після цього структура, яка надає підключення до електроенергії, на цю адресу має виробити технічні умови», – розповів Юрій Мартинюк.

Тож мешканці, пройшовши відповідну процедуру, зможуть навіть біля свого будинку встановити електрозарядну станцію. Що важливо, оренда земельної ділянки на мінімальному рівні, позаяк в сучасних умовах енергетичної кризи, розвиток електротранспорту – це питання розвитку міста.

Перехід на екологічно чистий вид транспорту – бачення і зобов’язання перед громадою фракції ВАРТА, каже голова комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич.

Він вважає, що основні роботи з розвитку такої електромережі мали б лягати на «Львівсвітло» після відповідних звернень в ЦНАПи.

«Наприклад, ОСББ, які заохочуть мати зарядні станції біля своїх будинків, мали б спрощену процедуру їх встановлення. Попередньо ми погодили цю ухвалу і надалі будемо її удосконалювати”, – зауважив Ігор Зінкевич.

Коментарі

Позначки: , , ,