У Львові почастішали спроби збути фальшиві купюри номіналом в 100, 200 або 500 грн

Новини 29 Вересня, 2021 171

Укрпошта у Львові почала видавати пенсії сувенірними купюрами

В українських банкоматах стало більше фальшивих купюр. Підробки зроблені настільки якісно, що їх складно відрізнити від справжніх і вони потрапляють в обіг навіть через термінали.

Про це пише Четверта студія з посиланням на «РБК-Україна», фальшиві купюри тепер стали пропонувати для покупки в соціальних мережах. Їх покупцеві просто відправляють поштою і запевняють, що на купюрах є всі водяні знаки. Такі купюри не може відрізнити навіть термінал. За 3000 гривень фальшивомонетники просять 750 гривень справжніх.

Збувають фальшиві купюри в невеликих магазинах. Ними розраховуються за товар, щоб отримати здачу справжніми купюрами. Також такі купюри, як пояснив експерт з безпеки Руслан Долгов, використовують для погашення боргу.

“Ці банкноти спеціально заточені під певні термінали. Тобто людина купує, наприклад, за 5000 гривень 20000 фальшивих, і погашає свій кредит через термінал”, — пояснив експерт. Отримати в руки фальшивку ризикує кожен, оскільки банкомати заповнюються готівкою з терміналів.

Важливо! Як розповіли у Львові, останнім часом почастішали випадки спроб збути фальшиві купюри номіналом в 100, 200 або 500 гривень.

Схема виглядає просто: в магазин, перукарню або кафе на околицях або у спальних районах забігає чоловік зі слізним проханням розміняти купюру. Нібито йому потрібно терміново розрахуватися з таксистом, а поблизу немає жодного супермаркету або іншої торгової точки.

Шахрай спритно переконує йому допомогти, а фальшива купюра йде в обіг і про те, що це підробка, вдається дізнатися не відразу.

Коментарі

Позначки: , ,