У Львові почали діяти нові карантинні обмеження (ВІДЕО)

Новини 18 Жовтня, 2021 148

18 жовтня у Львові почали діяти нові карантинні обмеження. Від сьогодні ринки, магазини, ТРЦ, салони краси, кафе та ресторани можуть працювати лише, якщо працівники вакциновані або мають негативний ПЛР-тест. Культурні події та масові заходи дозволено проводити лише за умови, якщо сертифікат вакцинації або ПЛР-тест мають як організатори та працівники, так і відвідувачі.

Про перший день посилених карантинних обмежень Суспільному розповіли підприємці та львів’яни, пише Четверта студія.

Від сьогодні львівські кафе і ресторани можуть працювати лише до 23:00. За столиком може сидіти не більше чотирьох людей. Якщо у відвідувачів поки не вимагають ні сертифікатів вакцинації, ні ПЛР-тестів, то працівники закладів харчування мають їх мати, інакше їх не допускають до роботи.

“В нас вакциновано майже 85% персоналу і зараз працюють ті, які мають одну або дві дози вакцини. Є працівники, які будуть робити ПЛР-тести і виходити, але більшість от зараз в медичних закладах вакцинуються”, — каже менеджерка ресторану Марія Мельник.

За словами керівника PR-відділу мережі ресторанів Тараса Маселка, працівники зможуть повернутися до роботи, коли вакцинуються або зроблять ПЛР-тест.

“Наразі невакцинованих людей ми не допускаємо до роботи, а там де це є потрібно, то ми робимо ПЛР тести. І попри те ми продовжуємо довакциновувати людей. Я знаю, що сьогодні є групова вакцинація в певних закладах тих, де ще хтось не встиг щепитися, і на завтра теж”, — каже Тарас Маселко.

За новими карантинними вимогами працюють і кінотеатри – наповненість залу має бути до 50 відсотків.

“Ми працюємо згідно з вимогами міської комісії ТЕБ і НС, а саме це мають бути на 100% вакциновані працівники, відповідно наші гості також мають мати сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, який має бути зроблений не пізніше ніж за 72 години до сеансу. Гостям, які не мають сертифікату, ми їм повертаємо квитки”, — каже керівниця кінотеатру Марія Ляшенко.

За словами відвідувачки кінотеатру, щоб потрапити в зал, потрібно показати сертифікат про вакцинацію.

“У мене запитували, чи є сертифікат вакцинації. В мене є, тому і пропустили”, — каже Лілія Щербан.

Лише з сертифікатом про вакцинацію чи негативним ПЛР-тестом відтепер можна відвідувати і музеї. Групові екскурсії заборонені взагалі.

“У зв’язку із посиленням карантинних вимог пропускати відвідувачів у музей будуть за наявності жовтого чи зеленого сертифікатів або за наявності негативного ПЛР-тесту протягом 72 годин”, — каже речник Національної галереї мистецтв Василь Мицько.

Інші львівські заклади культури, зокрема театри та галереї теж працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест.

Коментарі

Позначки: , ,