У Львові планують створити Музей наївного мистецтва

Новини 31 Жовтня, 2023 322

Там будуть твори мисткині, а також Михайла Бойчука, Никифора Дровняка та інших шанованих митців наївного мистецтва

У Львові планують створити Музей наївного мистецтва імені Марії Примаченко, де будуть твори мисткині, а також Михайла Бойчука, Никифора Дровняка та інших шанованих митців наївного мистецтва.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький та в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Відповідний меморандум про співпрацю сьогодні, 31 жовтня, підписали між Львівською обласною радою, обласною військово. адміністрацією, Національним музеєм народної архітектури та побуту України і благодійним фондом «Петра».

«Фінансувати створення нової культурної установи зголосився БФ «Петра». Кошти фонд планує залучити через благодійні мистецькі проєкти у всьому світі. Одним із перших стане виставка робіт Марії Примаченко у галереї David Zwirner у США, яка має відбутися вже у першій половині 2024 року.

«Дуже радий, що є така ініціатива від благодійного фонду «Петра», дякую всім сторонам, які разом зобовʼязалися взяти активну участь у створенні такої унікальної мистецької установи для нашого регіону.

Насправді, саме культурні проєкти дуже часто є каталізатором для дуже крутих процесів у різних галузях. Я знаю, цей стане саме таким», – наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Коментарі

Позначки: ,