У Львові після ремонту з вулиць безслідно зникає історична бруківка

Новини 29 Вересня, 2020 846

Фото: ФБ/Yevhen Kuzyk

У Львові після ремонту вулиць зникає історична бруківка, натомість вулиці асфальтують або забруковують уламками різних порід каменю.

Як пише «Четверта студія», про долю львівської бруківки після ремонту вулиць – у дописі Yevhen Kuzyk.

«Разом з небайдужими мешканцями вулиці Степана Бандери вийшов на акцію щодо збереження Львівської бруківки.

Чому? Тому що вже у Львові були приклади, де цільна прямокутна базальтова бруківка чорного кольору безслідно зникала.

Також, маємо ще ряд зауважень до проєкту запланованого ремонту вулиці Степана Бандери, які не співпадають з громадськими слуханнями (реєстраційний номер заяви 3-М-105358-0001 від 27.11.2017).

Ми не допустимо асфальтного покриття на вулиці Степана Бандери, вивіз бруківки, звуження дорожнього полотна, зміни історичного обличчя Львова та контролюватимемо витрату коштів.

Щодо бруківки, маємо також декілька запитань до пана Андрія Садового:

1) Вул. Степана Бандери від вул. Коперника до перехрестя з вул. Генерала Чупринки вже «ремонтувалась». Сьогодні тут знаходиться різнотипна по кольору, породи каменю та формі бруківка, яку залито бетонним розчином. Де зараз знаходиться цільна прямокутна базальтова бруківка чорного кольору, яка була до ремонту? Деталі та фото: https://bit.ly/344WpaT

2) По вулиці Коцюбинського натомість бруківки з’явились осколки каменю залиті цементним розчином. Яка доля бруківки з вулиці Коцюбинського – https://bit.ly/3438nSp ?

3) По вулиці Драгоманова, 200 метрів від вул Грушевського забруковано якісною не перебраною бруківкою, а вище університетської бруківки немає. Яка доля бруківки з вулиці Драгоманова – https://bit.ly/2HDl6DX ?

4) По вулиці Замарстинівській бруківка зникла, натомість затрамбовано осколки різних порід каменю з якого виготовлялась Львівська бруківка. Яка доля бруківки з вулиці Замарстинівської – https://bit.ly/3jaZsVv ?

5) Яка доля бруківки з площі Двірцевої (площа біля залізничного вокзалу), якої там немає – https://bit.ly/2HtdLXl ?

6) Яка доля бруківки з вулиці Я. Стецька, якої там немає – https://bit.ly/345XjnB ?

7) Яка доля бруківки з вулиці Костомарова, якої вже немає – https://bit.ly/338QQZR ?

Яка доля бруківки з вулиці Скельної https://bit.ly/36b3V6U ?

9) Яка доля бруківки з вулиці Зеленої, якої вже немає https://bit.ly/2EFskpV ?

10) Яка доля бруківки з вулиці Шота Руставелі, якої вже немає https://bit.ly/3jgmEBS ?

11) Яка доля бруківки з вулиці Глібова, якої вже немає https://bit.ly/36juWoV ?

12) По вулиці Поповича різноколірні шматочки різних типів каменю залито цементним розчином. Яка доля бруківки з вулиці Поповича, якої вже немає – https://bit.ly/3jbspjY ?

13) Яка доля бруківки з вулиці Січових Стрільців, якої вже немає – https://bit.ly/2HGLih7 ?

14) Яка доля бруківки з вулиці Університетської, якої вже немає – https://bit.ly/3jchiqX ?

15) Яка доля бруківки з площі Євгена Маланюка, якої вже немає – https://bit.ly/2S4ITP3 ?

16) По вулиці Чернівецькій, де проводиться «капітальний ремонт», з правої сторони вулиці абсолютно уся бруківка зникла. Яка доля бруківки з вулиці Чернівецької, якої вже немає – https://bit.ly/3j9ZWLF ?

17) Яка доля бруківки з вулиці Ангеловича – https://bit.ly/30ch3EQ ?

18) Яка доля бруківки з вулиці О. Нижанківського, якої вже немає – https://bit.ly/3cJCemT ?

19) Яка доля бруківки з вулиці С. Наливайка, якої вже немає – https://bit.ly/30gTCdP?

20) Вулиця Руданського в центрі Львова перетворена на пішохідну, і натомість базальтової бруківки, з міського бюджету, закуплено штучну плитку і штучну бруківку. Яка доля бруківки з вулиці Руданського – https://bit.ly/3cCIb4V ?

П.С.: Вулицю Чайковського капітально ремонтували у 1998-1999 роках. Уся бруківка не перебрана, правильної форми і одного кольору. А все тому, що вулиця ремонтувалась до того як налагодили канали збуту бруківки. Такий вигляд колись мали вулиці у Львові: https://bit.ly/33bbfO6

П.П.С.: Щоб Ви розуміли масштаби, вартість 1 бруківки 10 см*10см*10см становить 750 грн (https://bit.ly/36hIsZZ). Звісно її на варто порівнювати з набагато дорожчою чорною базальтовою бруківкою з Австрійських Альп, проте.. Якщо взяти за основу хоча б цю ціну – вартість одного квадратного метра 75 тис. грн. Ширина вулиці Степана Бандери від 7 до 9 метрів. Перемножте та матимете ціну», – зазначається у дописі Yevhen Kuzyk.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,