У Львові підприємці ринку “Вернісаж” вийшли на протест (ФОТО)

Економіка 16 Травня, 2020 1 503

Фото: ФБ/Богдан Богданович

У центрі Львова сьогодні, 16 травня, вийшли на протестну акцію  підприємці ринку “Вернісаж”.

Як пише «Четверта студія» про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Богдан Богданович, який оприлюднив світлини з місця події.

“В підприємців “Вернісажу” під час карантину тихенько скомуніздили їхнє місце торгівлі – тротуар. Двоякі відчуття, через дорогу кафе тим часом окупувало 60% тротуару під літній майданчик”, – зазначається у коментарі до світлин.

 

Довідково. «Вернісаж» — стихійний ринок картин, художніх виробів, сувенірів, антикваріату у Львові. Розташований поруч з театром імені Марії Заньковецької, позаду Церкви Преображення, на місці колишнього скверу між вулицями Лесі Українки, Театральною та Низький Замок. «Вернісаж» розпочинався в роки «Перебудови» на колишньому дитячому майданчику, на перетині вулиць Краківської та Вірменської, і завдячує своїй появі художникам. Вони першими почали виставляти тут свої роботи на продаж. А вже потім, до них долучилися майстри інших творчих ремесел.

Згодом імпровізований мистецький ринок перемістився на вулицю Театральну, на місце, яке раніше назвалось площею Вічевою.  З 2008 року тривають спроби знести «Вернісаж» під різними приводами — від «впорядкування стихійної торгівлі» до побудови готелю.  Такі плани місцевої влади викликали протести громадськості, внаслідок яких знесення «Вернісажу» вдалось уникнути. Львівською міською радою 7 лютого 2013 року було прийнято рішення про облаштування стихійного ринку.

Коментарі

Позначки: , , , ,