У Львові під вікнами Садового знайшли 600-літній готичний портал

Новини 29 Жовтня, 2023 95 481

Верхні поверхи цієї кам’яниці згоріли у страшній пожежі 1527 року, яка знищила майже усю готичну забудову Львова

У Львові під вікнами Садового 600-літній готичний портал.

Про це у Фейсбуці повідомив Микола Бандрівський, пише Четверта студія.

«На цій світлині ви бачите 600-літній готичний портал, який знаходиться на відстані всього сорок метрів від кабінету львівського міського Голови, Андрія Садового і його дорадниці у пам’яткоохоронних справах Лілії Онищенко.

Чому ми так по варварському обходимося з нашим Львовом..? Подивіться, до якого стану довели міські можновладці оцей готичний вхідний портал до 600-літньої кам’яниці, яка знаходиться у самісінькому центрі Львова якраз навпроти міської ратуші і кабінету міського Голови.

Верхні поверхи цієї кам’яниці згоріли у страшній пожежі 1527 року, яка знищила майже усю готичну забудову Львова і після якої його (наше місто) почали вже відбудовувати у стилі ренесансу.

«От, кажуть: не критикуй владу, бо зараз війна. Ну, як не критикувати, коли люди Садового вкотре почали міняти добротну австрійську бруківку перед кам’яницею на площі Ринок, 10 на сучасне лайно, яке за пару літ починає кришитися.

І ця замощена новітня “бруківка”, і той вкрай занедбаний готичний портал, фото якого нині опублікував Василь Петрик, лише віддзеркалюють той неймовірний бардак у пам’яткоохоронній сфері Львова, який почався із приходом до влади сьогоднішніх міських манкуртів…», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,