У Львові під натиском вітру обвалюються історичні фасади (ФОТО)

Новини 07 Грудня, 2020 1 589

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

На вулиці Головацького фрагменти фасаду впали на тротуар та на припаркований мікроавтобус

У Львові сьогодні, 7 грудня, на тротуар обвалилася частина фасаду будівлі на вулиці Головацького.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» у ФБ.

«То є Львів, вул. Головацького, б.5.  8:20 ранку… Дальше падають фасади…», – зазначається у зверненні Mariya Popovich на «Гарячу лінію міста Львова» у ФБ, яка оприлюднила світлини з місця події.

Синоптики попереджали про небезпечні гідрометеорологічні явища та різкі зміни погоди у Львові 6 грудня. Повідомлялося про  пориви південно-східного вітру 17 – 22 м/с. (І рівень небезпечності, жовтий).

Довідково. Вулиця Головацького, названа так 1950 року на честь поета, етнографа, одного із засновників гуртка “Руська Трійця” Якова Головацького (1814-1888). Від 1892-го вона називалася Гловацького на честь учасника польського визвольного руху під проводом Тадеуша Косцюшка Бартоша Гловацького (1758-1794); в часи німецької окупації мала назву Могильницькийгассе на честь українського галицького освітнього і церковного діяча Івана Могильницького (1777-1831). У житловому будинку № 8 за польських часів була цукерня Бахмана. Адресу № 23 від повоєнних часів мав молокозавод, зараз ці приміщення пустують. Під № 23-а – інвестиційна компанія “Карпати-Інвест”. Під № 30 за Польщі була пекарня Гесса, у 1950-х – школа фабрично-заводського навчання, тепер – швейне підприємство “Таїсія”. Забудова вулиці: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Коментарі

Позначки: , ,