У Львові петиція про збереження пам’ятника Моцарту за добу набрала понад 500 голосів

Новини 26 Листопада, 2021 229

У Львові відкрили скульптуру Франца Ксавера Моцарта, фото ЛМР

Петиція про збереження пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту, яку зареєструвала Дарина Лаврін, менш ніж за добу набрала необхідні 500 голосів. Відтак, її мають розглянути на сесії Львівської міськради. Текст петиції опублікували у Єдиній системі місцевих петицій.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Суспільне Львів.

Львів’янка Дарина Лаврін зареєструвала петицію у понеділок, 25 листопада. На думку жінки, скульптуру, яка присвячена молодшому сину Вольфганга Амадея Моцарта, на площі Маланюка у Львові чимало мешканців міста вважають естетичною.

“Прошу підтримати збереження скульптури Ксаверу Моцарту у Львові, тому що серед львів’ян є такі, що вважають її красивою та естетичною. Можливо, скульптура не має традиційного вигляду, порівняно з більшістю пам’ятників, що відкривались у Львові за останні роки — та це не причина її демонтувати”, — йдеться у петиції.

За словами Дарини Лаврін, скульптура виконала свої мистецькі функції, адже спровокувала активну дискусію довкола теми Моцарта, культури та міського простору.

Станом на 10:45 26 листопада цю петицію підтримали 539 людей. Цієї кількості голосів достатньо, аби петицію розглянули на одному з наступних засідань міськради. Також депутати мають обговорити петицію про демонтаж пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту.

Коментарі

Позначки: ,