У Львові перспективним спортсменам надаватимуть підтримку

Новини 28 Травня, 2023 56

У Львові перспективним спортсменам надаватимуть підтримку

Депутати проголосували за Програму надання підтримки перспективним спортсменам – претендентам на участь у ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх та ХVІІ Літніх Паралімпійських іграх.

Відповідну ухвалу депутати підтримали під час сесії Львівської міської ради, пише Четверта студія.

Програма передбачає щомісячну грошову виплату спортсменам, які входять до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Слід наголосити, що наші спортсмени вдало виступили на минулих іграх.

За результатами виступів на ХХХІІ Літніх Олімпійських іграх спортсмени м. Львова вперше вибороли три Олімпійські нагороди, а Львів посів 2 місце серед всіх міст України за кількістю медалей з Ігор Олімпіад.

За результатами ХVІ Літніх Паралімпійських ігор – 3 срібних та 1 бронзову нагороди, що також вказує на високу результативність наших спортсменів.

Зазначимо, що літні олімпійські та Паралімпійські ігри відбудуться у 2024 році у Франції.

Окрім цього, депутати проголосували за Програму підтримки громадських організацій спортивного спрямування на проведення спортивних заходів на 2023-2025 роки. Ця програма передбачає оголошення конкурсу, згідно якого учасники мають змогу отримати кошти з бюджету для проведення спортивно-масових заходів обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Також сьогодні сесія проголосувала за програму «Дитячий тренер на 2023-2025 роки». Це конкурс на здобуття одноразової грошової винагороди спортивним тренерам.

Учасниками Програми можуть бути тренери спортивних федерацій, спортивних клубів, спортивних організацій та дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які працюють з дітьми та молоддю віком до 18 років та які проводять свої заняття на території Львівської міської територіальної громади.

Коментарі

Позначки: ,