У Львові перевізники пікетуватимуть Львівську ОДА

Новини 04 Червня, 2020 4 995

Ілюстрація: dyvys.info

Працівники АТП 5 червня проведуть акцію «Дайте возити людей!»

Шість тисяч робітників автотранспортних підприємств Львівщини мають намір послати своїх представників для мирного пікету Львівської обласної держадміністрації.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомили  у прес-службі Асоціації перевізників Львівської області.

Як зазначається у повідомленні, “люди уже котрий місяць на карантині, уже втрачають останні запаси і терпець. Тим часом нелегальні перевізники, можливо, за мовчазного сприяння влади, ще більше розвинули свої небезпечні рейси”.

Як повідомляється,  “лише у районі Стрийського автовокзалу у Львові щодня курсує приблизно півсотні «лівих» рейсів.  Чи можуть там заразитися люди, запитання риторичне. Зайве й казати, що податків із таких «бусів» держава і близько не бачить, на відміну від легальних перевізників регіону”.

Представники профспілок автотранспорту Львівщини натомість побоюються, що галузь може опинитися на грані виживання через різкий брак робочої сили. Адже досвідчені шофери змушені шукати собі іншу роботу, а відтак цінні кадри покидають підприємства.

“Чим це загрожує – бачимо на прикладі невігласа, який виштовхав бабцю із салону автобуса. До речі, перевізники рішуче засуджують дії таких «водіїв»! У профспілках автотранспортних підприємств також зазначають: водіїв автобусів позбавили конституційного права на працю, а пасажирів – конституційного права на свободу пересування. Чимало шоферів уже зазначають: чули навіть погрози від людей, які озлоблені й звинувачують перевізників у тому, що транспорт не курсує. Тому працівників автотранспортних підприємств пікетуватимуть п’ятничну комісію з надзвичайних ситуацій”.

Доброго дня. Інцидент трапився 1.06.2020. Автобус номер 40, АА 8727 ТО. Старенька жінка сіла тихенько в автобус вона ні кого не чіпала як з годом виявилось вона не мала грошей щоб сплатити проїзд. Водій вийшов зі своєї кабіни та стрімко пішов до неї. Далі він почав її хватати та силою виштовхувати з автобусу. Це був жах! Ми заплатила за її проїзд та намагались дати ще грошей на той випадок якщо в когось не буде змоги оплатити але він відмовився. Я в шоці! Такого ще не бачила. Як до автобусу пускати людей без масок то норма бо він заробляє на них, а як провезти стареньку без змоги оплатити то ні і треба руки розпускати. Ганьба. Невже не соромно?

Опубліковано Татьяною Арефьевою Середа, 3 червня 2020 р.

Відео: ФБ /Татьяна Арефьева/Варта 1 

“Хочемо почути чиновників наживо! Адже наразі вони не вважають за потрібне бодай комунікувати із АТП. Вимоги короткі: – Дозволити роботу транспорту, гарантувати водіям право на працю, а пасажирам – свободу пересування, – Ввести представника транспортників регіону до складу обласної комісії з надзвичайних ситуацій, рішення про транспорт не приймати без перевізників, – Нарешті «побачити» небезпечну роботу нелегалів-перевізників, які не тільки не гарантують безпеку перевезень і сплату податків, а й криміналізують ринок транспорту, що і показала стрілянина в Броварах”,- зазначається у повідомленні.

Початок акції перевізників – 10 ранку, п’ятниця. Місце – Львів, вул. Винниченка, поблизу Львівської ОДА.

Коментарі

Позначки: , , , , ,