У Львові перевізники хочуть збільшити вартість проїзду до 17 гривень

Новини 23 Травня, 2022 271
Громадський транспорт Львова відновив роботу у звичному режимі

Таку ціну за одноразовий проїзд у міському громадському транспорті перевізники аргументують здорожченням пального та збільшенням супутніх витрат

Приватні перевізники Львова пропонують встановити тариф для проїзду у міському громадському транспорті на суму 17 грн за одну поїздку. Станом на сьогодні проїзд у міських автобусів коштує 10 грн, тоді як проїзд у маршрутках приміського та міжміського сполучення виріс до 20 грн.

Таку пропозицію на своєму сайті опублікувала Асоціація автобусних перевізників Львівщини, пише “Четверта студія” з посиланням на Lviv media.

Таку ціну за одноразовий проїзд у міському громадському транспорті перевізники аргументують здорожченням пального та збільшенням супутніх витрат. За їх розрахунками, тариф у 17 грн є тим мінімумом, який дозволить приватним перевізникам не лише заправляти автобуси та платити зарплатню водіям, але також ремонтувати рухомий склад та забезпечувати надходження до бюджету.

На користь підняття вартості проїзду перевізники наводять такі аргументи.

  • “В розрахунковому тарифі, який розглядала ЛМР і погодила його на рівні 10,00 гривень за поїздку, ціна одного літра дизельного палива складала… 20,10 грн.(двадцять гривень 10 копійок).

  • Станом на 20 травня 2022 року вартість одного літра дизельного палива – 57,00 грн (п’ятдесят сім гривень), тобто зросла… майже в три рази!

  • Інші прямі витрати (автошини, мастила, запасні частини) зросли в 1,5- 1,8 раза”. – акцентують в Асоціації автобусних перевізників Львівщини.

Приватні перевізники міста критикують міську владу Львова за те, що вона зайняла вичікувальну позицію стосовно питання зростання тарифу на проїзд, проте водночас стверджують, що такий крок неминучий та закликають львів’ян та гостей міста готуватись до нього.

“Враховуючи вище приведену інформацію, громадянам, які користуються послугами автомобільного громадського транспорту, варто розуміти, що вартість проїзду в громадському транспорті міста буде змінена в бік зростання”, – підсумовують своє звернення в Асоціації перевізників..

Коментарі

Позначки: ,