У Львові перевізники чинять інформаційний тиск, – Володимир Лесик

Новини 04 Березня, 2021 685

У Львові маршрутка збила наречену Назара Холодницького

Віднедавна у Львові вчергове заговорили про подорожчання проїзду. Від січня місяця перевізники просять підняти тариф в 14 гривень, аргументуючи ціною пального, запчастин, електроенергії, а також підняттям мінімальної зарплати. Прокоментувати ситуацію ми попросили депутата «Європейської солідарності», секретаря транспортної комісії Володимира Лесика.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОО партії.

Ціни щоразу зростають, а про комфортні та безпечні перевезення містяни все ще мріють. Маршрутки ламаються, горять, а потрапити в них людині в інвалідному візку чи мамі з дитячим візочком все ще проблематично. Львів’яни обурюються і їх позицію можна зрозуміти.

Прокоментувати ситуацію ми попросили депутата «Європейської солідарності», секретаря транспортної комісії Володимира Лесика.

«Ми( комісія), доручили департаменту розробити концепцію мобільності, яку мають нам подати до 15 березня. Вона має включати все – і маршрути і термін, і тривалість маршрутів. Перевізники озвучують ціну в 14 гривень, але, на мою думку, є мешканці які не зможуть платити таку ціну, тому треба шукати компроміс. Зрозуміло, що в збиток приватний перевізник їздити не буде, але і для надприбутків зараз не час. За минулий рік перевізники отримали компенсації по збитках в об’ємі 80 –ти відсотків потреб. Якщо говорити про е-квиток, то остання обіцянка введення це січень 22-го року, а без нього не можемо говорити чіткий облік пасажиропотоку.»

А також, депутат додав: «В любому випадку ця тема , після того як ЛМР зробить свої обрахунки, ще буде обговорюватись. І якщо говорити про підняття ціни то і про вимоги покращення якості перевезень, збільшення часу руху маршруток, тощо . Якщо ж говорити про недоотримані кошти у зв’язку з карантинними обмеженнями то неможна цю проблему перекладати на плечі людей, це справа міста забезпечити компенсацію перевізникам і, разом з тим звернутись до держбюджету з запитом про відшкодування коштів. Заступник міського голови запевнила, що такі вимоги перед кабінетом міністрів поставлені, щоправда підтверджуючих документів я не бачив. На даний час немає жодної конкретики, є варіанти напрацювань».

То ж чи буде підвищення і якою буде запропонована ціна проїзду обговорюватимемо вже після висновку комісії, на громадських слуханнях. Бо ціна таки має відповідати і якості, і платоспроможності кожної людини.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,