За послуги центру не можна заплатити в Івано-Франківську та Ужгороді. За інформацією польських ЗМІ, консульство вичерпало візовий ліміт на наступні 2 місяці.

У Львівському консульському окрузі тимчасово зупинили можливість оплати за послуги візового центру. Тобто у Львові, Івано-Франківську та Ужгороді поки не можна подати документи на виготовлення візи в Польщу.

Візові анкети українців, які здійснили оплату перед 13 січням, приймуть за умовами, які діяли до цього часу.

«Інформація про відновлення можливості подачі документів у пунктах прийому візових анкет буде подана в окремому повідомленні», — повідомили на офіційному сайті Республіки Польщі.

Людям, які хочуть подати документи для отримання польської візи, потрібно зареєструвати візовий формуляр в системі e-konsulat. Запис став доступним з 14 січня.

З власних джерел польського видання money.pl відомо, що українці можуть мати проблеми з отриманням робочої візи через затримку тендерного процесу щодо постачальника візових послуг. Тому у візових центрах ввели обмеження на обробку заявок.Зараз отримати робочу візу у Львові неможливо.

Така ситуація може затягнутися до 2 місяців. У 2021 році закінчився договір з нинішнім постачальником послуг «VFS Global». З 20 листопада продовжити їх надавати повинен був переможець тендеру, який триває й досі. Рішення повинні були ухвалити в кінці минулого року.

Ще восени польські експерти зазначали, що в Україні ймовірні проблеми з безперебійною видачею віз, адже тендерна процедура могла сприяти завантаженню консульств. Заявок було так багато, що польські представництва не могли впоратися з ними самотужки.

У Міністерстві закордонних справ Польщі, польському консульстві у Львові та посольстві у Києві, наразі, ситуацію не коментують.