У Львові перехожі травмуються через неприбрані від снігу вулиці (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 16 Грудня, 2021 271

У Львові перехожі травмуються через неприбрані від снігу вулиці

У Львові від переохолодження померла жінка

У Львові з переохолодженнями у 8-му лікарню звернулася одна людина, двоє людей звернулися із обмороженням – їх госпіталізували. Ще 42 людей звернулися із травмами через падіння. Що робити, аби не травмуватися і не обморозити частини тіла, розповіли медики.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Львів’янка Людмила потрапила до лікарні, адже впала, коли йшла по вулиці.

“Просто йшла і завжди була обережна, але за одну мить ти просто падаєш і нічого вже не можеш повернути назад. Тому хочу сказати, щоб люди себе берегли – дивилися під ноги і хотілося б, щоб краще чистили вулиці”, — каже жінка.

Загалом в медзаклад завернулися 72 травмованих, з них 22 людей госпіталізували.

“Поступають із травмами різної складності. На першому місці — це травми променево-зап’ястного суглобу, гомілково-ступневого суглобу. Це є забої, пошкодження зв’язок, переломи. Також є травми кульшового суглобу, переломи стегнової кістки, шийки стегна, забої м’яких тканин грудної клітки, забої м’яких тканин голови”, — каже лікар-травматолог 8-ї лікарні Мирослав Досяк.

Якщо падіння не вдалося уникнути, лікар радить:

знерухомити пошкоджену руку;

прикласти щось холодне, знеболити;

звернутися в лікарню.

Також впродовж минулої доби у восьму лікарню потрапила одна людина із переохолодженням та двоє з обмороженням.

“Зараз є двоє дорослих. Є мужчина, якому ампутували пальці на двох стопах і частину стопи”, — розповів завідувач відділення центру термічної травми 8-ї лікарні Василь Савчин.

Лікар розповідає, що робити, коли є обмороження:

зняти мокрий одяг, закутатись в теплу тканину;

не мастити ділянку ніякими мазями-кремами;

випити гарячого чаю з лимоном і по мало зігрівати;

слідкувати за станом обмороженої ділянки;

якщо бачите, що набряк не зменшується, тканини стають синюшними, їдьте терміново до лікаря.

Травмованих внаслідок падінь також госпіталізують у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги. Впродовж останньої доби туди звернулося близько 50 травмованих людей, які травмувалися через ожеледицю. З них госпіталізовано — семеро.

“Багато хто з пацієнтів потребував стаціонарної допомоги і вже прооперований або готується до оперативного втручання”, — каже лікар-травматолог Львівської лікарні швидкої допомоги Андрій Андрош.

Лікар-травматолог радить під час ожеледиці носити взуття на широкій підошві, яке не ковзається, також не рекомендує вживати алкоголь. Та якщо ви травмувалися чи обморозилися — їхати до лікарні.

Перша смерть через переохолодження

Також у Львові зафіксували смерть через переохолодження. Померла 48-річна безпритульна жінка. Це львів’янка, яку знайшли у Франківському районі на вулиці Кастелівка.

Про це повідомила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

Коментарі

Позначки: , ,