У Львові передумали виділяти мільйон гривень на відновлення Пелчинського ставу

Новини 31 Березня, 2021 343

Пелчинський став Фото Фотографії Старого Львова

Цього року планували виготовити проєктно-кошторисну документацію

У Львові з бюджету розвитку планували виділити мільйон гривень на розвиток території Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, зокрема відновлення Пелчинського ставу. Однак, відповідно до останніх правок і рішення, кошти на це не скерували.

Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, пише Четверта студія.

«Я бачив останні версії бюджету, зокрема той пункт, і розумів, що він піде на затвердження. Однак, очевидно, що з точки зору фінансів рік є складним, він є «ковідним», постає питання резерву коштів для медицини, підтримки соціальної сфери. Тому гроші на розробку проєктно-кошторисної документації по Пелчинському ставу не були передбачені цього року», – каже він.

Водночас, за словами головного архітектора, це рішення загалом не повпливає на стратегічні цілі стосовно об’єкту.

«Моя думка така, що проєкт реконструкції вулиці Вітовського враховує майбутнє ставу і це зафіксовано в детальному плані території щодо розвитку аванс-зони парку», – додав він.

Нагадаємо, у 2018 році у Львові затвердили детальний план території між вулицями Сахарова, Вітовського та Болгарською. Там планують облаштувати громадський простір, реорганізувати рух та відновити Пелчинський став. У лютому 2021 року на засіданні виконавчого комітету презентували ескіз реконструкції вулиці Вітовського, але його відправили на обговорення.

Раніше головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів Тvoemisto.tv, що є декілька причин, чому цей проєкт є важливим для міста. Детальніше про це можна прочитати за посиланням.

Коментарі

Позначки: , ,