У Львові п’яна компанія жінок скоїла напад на бригаду медиків

Новини 30 Червня, 2020 941

Фото: ФБ/Віра Олексів

Українське лікарське товариство у Львові закликає мешканців Львівщини до належної поведінки із медичними працівниками

В час, коли лікарі стоять на фронті боротьби із смертельною хворобою та щодня боряться за людське життя, неприпустимим є зневажливе ставлення та завідомо неправдиві виклики карети швидкої медичної допомоги.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на сайт Українського лікарського товариства у Львові, інцидент трапився у неділю, 28 червня, нетверезі мешканці міста напали на бригаду швидкої допомоги. Молоді люди у стані алкогольного сп’яніння нецензурно лаялись, розбили сумку із медикаментами, розхитували машину швидкої допомоги і навіть дозволили собі плювати у лікарку, про це повідомила у мережі фейсбуку фельдшер Віра Олексів, яка входила у постраждалу бригаду.

Як розповів виконувач обов’язків генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярема Качмар, 28 червня, близько другої години ночі, був виклик по вулиці Княгині Ольги до молодого чоловіка, якому було погано після вживання алкогольних напоїв. Відповідно прибула бригада швидкої, де лікар та фельдшер – жінки.

“Коли вони піднялись по східцях на дев’ятий поверх, бо ліфт не працював, то на сходовій клітці, був чоловік до якого й викликали медиків. Згодом із квартири вийшли його друзі. Всі вони, ймовірно, перебували у стані алкогольного сп’яніння, неадекватно поводилися та нецензурно лаялися, а під час конфлікту пошкодили ящик з медикаментами та розбили місткості з ліками. Лікарі – жінки перелякались та викликали поліцію. Близько двох годин тривала вся ця ситуація і наприкінці, коли ніби вже завершувався конфлікт, поліція поїхала, а карета швидкої виїжджала, то ці молодики оточили автомобіль розхитували його, нецензурно лаялись та плюнули у лікаря» – зазначив лікар.

За його словами даний конфлікт  – це швидше психологічний напад на медиків, оскільки фізичних дій зловмисники не вчиняли.

«Хочу перш за все звернутись до громадян нашої країни про неприпустимість таких інцидентів. Адже лікарі виїжджають на виклики заради того, аби врятувати чиєсь життя, а не бути приниженим. Також прошу викликати карету швидкої, лише у тих випадках, коли є справді потреба,  адже у цей  час справді хтось може потребувати допомоги» – пояснює лікар –  «Це психологічно дуже важко, наші медики дуже налякались. Звісно добре, що фізично не було нічого, окрім того,  що жбурнули сумку із медикаментами. Поліція встановила цих зловмисників, склали на них протоколи, також лікарі написали заяви. Ми своєю чергою, звернулись від служби до поліції, аби вони більш відповідально до цього ставились. Медикам на робочому місці дуже складно, вони приїздять на виклик, аби надати допомогу, а тут сам виклик був безпідставний, адже чоловік, якому викликали карету швидкої допомоги, був в доброму стані. Також було складено протокол про завідомо неправдивий виклик» – зазначив Ярема Качмар

Своєю чергою, Голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда зазначив, що дана ситуація – це кричуща неповага до лікарів та медичних працівників, які зараз, як ніхто заслуговують на повагу та підтримку.

«Даний інцидент є обурливий та неприпустимий. Лікарі екстреної допомоги щодня рятують сотні людських життів. Ми закликаємо громадськість до належної поведінки із медичними працівниками. В час, коли лікарі стоять на фронті боротьби із смертельною хворобою та щодня боряться за людське життя, неприпустимим є зневажливе ставлення та завідомо неправдивий виклик карети швидкої допомоги. Ми звертаємось до Національної поліції Львівської області, аби встановити винних та притягнути їх до відповідальності. Також просимо правоохоронні органи надалі більш уважніше ставитись до таких інцидентів, адже нажаль, це не перший випадок в Україні” – Олег Дуда

За його словами, Українське лікарське товариство у Львів неодноразово піднімало дану тематику. “Ми вкотре наголошуємо на тому, щоб медичні працівники звертались до нас з приводу даних інцидентів. Також ми беремо на контроль моніторинг слідства по цій справі та скеруємо відповідні звернення до правоохоронних органів» – підсумував Олег Дуда

Водночас, у Національній поліції Львівської області зазначили, що співробітники Франківського відділу поліції провели комплекс заходів, в ході яких встановили особи сімох правопорушників, котрі 28 червня близько другої години ночі в одному з будинків на вулиці Княгині Ольги вчинили конфлікт з медиками, котрі приїхали на виклик.

«Встановлено, що семеро осіб (чоловіки та жінки), львів’яни віком від 18 до 29 років, перебували у стані алкогольного сп’яніння, поводились неадекватно та нецензурно лаялись. Під час конфлікту з лікарями був пошкоджений ящик з медикаментами та розбиті ємності з ліками. Правоохоронці склали щодо правопорушників два адміністративних протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП, чотири – за ст.178 (Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) КУпАП та ще один – за ст.183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП». – йдеться у повідомлені.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,