У Львові озеро в Снопківському парку опинилось під атакою рейдерів

Новини 01 Листопада, 2022 243

У Львові озеро в Снопківському парку опинилось під атакою рейдерів

Громадські активісти звинувачують суди

Громадські активісти припускають, що забудовник Снопківського озера домовився з суддями про узаконення злочинного погодження на будівництво в парку.

Про це у коментарі для “Еспресо.Захід” розповіла громадська активістка Олеся Дацко, пише Четверта студія.

Вона каже, що має підстави так думати, оскільки в українських судах використовують автоматизовані системи розподілу справ. Їх алгоритми покликані розподіляти справи між суддями рівномірно та за принципом випадковості. Тоді як, за її словами, у Восьмому апеляційному адмінсуді авторозподілу взагалі немає.

“Навіть найменше ознайомлення з авторозподілом цієї справи дає підстави вважати, що забудовник там за все уже домовився. Бо навіщо тоді голові суду і причетним фальшувати розподіл? А він – сфальшований. Як і майже всі розподіли в тому суді. І якщо взяти будь-яку іншу справу, видно, що одні судді були виключені з авторозрподілу, інші призначені. Тобто цей авторозподіл є ручний. Я особисто за останній рік подавала понад 10 разів відводи на підставі порушення авторозподілу”, – розповідає Дацко.

Самі судді, за словами громадської активістки, пояснюють це тим, що вони не дивляться авторозподіл, коли розглядають справу.

“Насправді, вони б всі мали з цього почати свій робочий день (дивитись на авторозподіл, – ред.), але не роблять цього, бо їм вигідно підігнати все, аби потрапив потрібний головуючий суддя. Йдеться про те, що в нас нема судів, а є кишенькові клоаки, які узаконюють злочини”, – коментує жінка.

Правоохоронні органи за заявами про злочин за такий ручний “авторозподіл” справ між суддями кримінальних проваджень не відкривають.

“Ми пробували відкривати кримінальні провадження за такими порушеннями, коли відсутній авторозподіл. Жодного разу правоохоронні органи не відкрили кримінальної справи, навіть не пояснюючи цього”, – веде далі Дацко.

Активістка додає, що варто вимагати повної заміни складу всього Восьмого апеляційного адмінсуду.

Зауважимо, торік у липні на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про розширення Снопківського парку на понад 11 га, площа парку тепер становитиме 47,1853 га. Сам парк закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою.

До слова, як стверджують природоохоронці, за оцінками ООН, Львів перебуває під загрозою опустелювання, і втрата водних об’єктів призведе до подальшого зниження ґрунтових вод, рівень яких за останні два роки знизилися на 1,5-2 метри.

Коментарі

Позначки: