У Львові оштрафували водія маршрутки, який не зупинився на пішохідному переході

Новини 01 Червня, 2022 171

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Патрульні оштрафували водія маршрутки за те, що він не пропустив пішоходів

Вчора близько 17-ї години патрульні отримали виклик, що водій однієї із маршруток на вулиці Мазепи не пропустив пішоходів на переході.

Про це повідомляє Поліція Львівської області, пише “Четверта студія”.

Очевидці та учасники події розповіли, що водій, не знижуючи швидкості, проїхав пішохідний перехід. У цей момент кілька людей переходили дорогу і їм довелося втікати у різні сторони, аби не потрапити під колеса.

Поліцейські зупинили згаданий автобус на зворотньому шляху маршруту. 60-річний керманич не зміг чітко пояснити обставини події. Оскільки водій порушив пункт 18.1 (Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека) ПДР, на нього склали протокол за ч. 5 ст. 122 (Ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, що спричинило створення аварійної обстановки) КУпАП.

За таке порушення передбачена відповідальність: штраф 1445 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Під час перевірки усіх документів, з’ясувалося, що транспортний засіб є арештований за борги. Після оформлення усіх матеріалів, автобус БАЗ А079.04 супроводили на арештмайданчик.

Коментарі

Позначки: ,