У Львові організують акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору

Новини 23 Листопада, 2019 324

У Львові організують акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору

Студенти Української академії лідерства проведуть акцію

На площі Ринок 23 листопада з 15.00 до 16.00 год. студенти Української академії лідерства проведуть акцію — вуличний ресторан «Непораховані з 1932», присвячений трагічним подіям Голодомору. Організатори приготують те, що були змушені їсти українці 86 років тому через злочини Радянського союзу. Про це повідомили організатори.

«Вшанування пам’яті загиблих відбудеться у незвичному для міста форматі, щоб відтворити атмосферу 1932−1933 років та нагадати львів’янам про ті страшні події, які були геноцидом української нації», — акцентують організатори.

Адже, за даними Інституту національної пам’яті, від штучного голоду померло від 4,5 до 7 мільйонів осіб. Радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів, тому точну кількість жертв порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та Непорахованими.

«Нам би хотілося, щоб Україна навчилася для себе і всього світу зробити правильні уроки з цієї трагедії, горе — зробити потугою, щоб цього більше не повторилося», — зазначив засновник та керівник Української академії лідерства Роман Тичківський про акцію «Непораховані з 1932».

Українська академія лідерства — це 10-місячна неформальна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 18 років. Академія допомагає молоді зрозуміти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості.

Коментарі

Позначки: ,