У Львові офіційно запрацювало Почесне консульство Грузії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 20 Червня, 2019 438

Відкриття Почесного консульства Грузії у Львові ,фото 4studio

Сьогодні, 20 червня, відбулось урочисте відкриття Почесного консульства Грузії у місті Львові. Консульська установа знаходиться за адресою: вул. Є. Гребінки, 8.

Церемонія відкриття розпочалась з виконання гімну України та гімну Грузії. Серед учасників відкриття, які першими ознайомились із роботою установи – Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні пан Гела Думбадзе, т.в.о. голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

“Я дуже щасливий, що ми відкриваємо почесне консульство Грузії в прекрасному місті Львові. Дуже рідко можна знайти більш близький народ для грузинів, ніж українці. Такі стосунки треба оберігати та примножувати. Мені Львів дуже нагадує Тбілісі — своєю культурою, традиціями, цінностями. Та й загалом між нашими країнами дуже багато спільного”, – сказав Гела Думбадзе.

“Сьогодні ми офіційно відкрили ще один місточок дружби між країнами. Приємно що це черговий етап нашої співпраці. Періодично до нас, на Львівщину, з промотурами приїжджають журналісти і туроператори, аби поширювати правду про наш регіон. У нас із Грузією є багато спільного, і ми демократичні цінності відстоюватимемо теж разом. В нас навіть ворог спільний, і дати відсіч ми йому мусимо також разом. Переконаний, що у новому консульстві народжуватимуться креативні ідеї в різних галузях, від туризму до соціальних проектів. Облдержадміністрація підтримуватиме такі ініціативи та впроваджуватиме їх у життя”, – зазначив Ростислав Замлинський.

Консульський округ охоплює межі Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської і Тернопільської областей. Почесним консулом став Ярослав Музичко.

На запитання кореспондентки 4studio стосовно прямого авіасполучення з Грузією для львів`ян, новопризначений консул сказав, що поки ситуація з Росією залишається невизначеною, прогнози стосовно рейсів зі Львова робити складно:

“Однозначно це питання вже назріло і прямі рейси у наших планах, проте, поки маємо таку ситуацію зі східним сусідом України, називати конкретні дати зарано”, – зазначив Музичко.

Нововідкрита установа є відновленням діяльності Почесного консульства Грузії у Львові, яке діяло під керівництвом Почесних консулів Богдана Федоришина і Левана Кутджаідзе.

Це вже 20-те дипломатичне представництво іноземної держави і 17-те Почесне консульство у Львові.

Додамо, що відкриття почесних консульств іноземних держав має на меті сприяти розвитку торгівельних, економічних, культурних, наукових, туристичних та інших зв’язків між державою, що акредитує і Україною, а також захисту на території консульського округу прав та інтересів Грузії, її фізичних і юридичних осіб.

Коментарі

Позначки: , , ,