У Львові офіціанти обкрадали заклад громадського харчування

Новини 15 Березня, 2024 33

Привласнили більше 200 тисяч гривень

Встановлено, що офіціанти одного з львівських ресторанів у шахрайський спосіб привласнювали кошти закладу. Для цього вони використовували систему купонів, запроваджену для клієнтів ресторану та здійснювали несанкціоновані втручання у роботу електронної програми обліку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівщини.

Зловмисників, 38-річного мешканця Львівського району та львів’янку віком 23 роки, викрили слідчі відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Львівського районного управління поліції №1 спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Правоохоронці задокументували кілька фактів незаконного привласнення зловмисниками коштів на загальну суму більше 200 тисяч гривень.

Слідчі повідомили їм про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Коментарі

Позначки: ,