У Львові обрали міських садівників (ВІДЕО)

Новини 03 Квітня, 2021 655

У Львові призначили 9 садівників, які відповідатимуть за озеленення міста. Їх відібрали на міському конкурсі. Шестеро з них опікуватимуться районами Львова, троє – доглядатимуть за парками Івана Франка, Снопківським, Залізна Вода та Горіховий гай.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне

Відтепер садівниця Йоланта Клюсовська опікуватиметься парком Івана Франка та Небесної Сотні. Жінка розповідає, що хоче, аби парки були доглянуті та люди могли там комфортно відпочивати.

“Влітку я доглядала за кущами на площі Митній, за ансамблем у Вірменському дворику, тож я захотіла податися на садівники Львова. Це чудова можливість. Попереду на мене очікує колосальна робота. Відразу бачу, що парки не доглядалися багато десятків років. Потрібен не скажу що щоденний, але сезонний догляд”, — каже Йоланта Клюсовська.

Доглядати за вуличним озелененням та парками Галицького району буде Максим Кошельник. Чоловік займається садівництвом більше 15 років.

“Прогулюючись містом, часто звертаєш увагу на те, що насадження є в незадовільному стані і, фахово оцінюючи це все, розумієш, як би це зробив інакше. Раніше такої можливості не випадало, тож коли з’явилася нагода працювати в команді для міста мене це зацікавило”, — каже Максим Кошельник.

Окрім Йоланти та Максима слідкувати за вуличним озелененням та парками міста будуть ще семеро садівників. Їх відібрали на міському конкурсі з-поміж 62 претендентів.

“Ми орієнтувалися на мотивацію людей, бо для мне здається, що цікавішої роботи, ніж садівник у парку просто не існує. В той самий час люди мали би мати досвід і власноруч зроблених садових робіт, і планування озеленення, або бути дотичними до озеленення районів”, — каже начальниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Садівники також плануватимуть та слідкуватимуть за роботами, які відбуваються на території, за яку вони відповідають.

“Ми враховуємо німецький досвід, він є такий, що в кожному місті є садівники, які відповідають за певні ділянки простору – це можуть бути парки, райони міста. І вони відповідають не стільки за те, що вони мають стригти, а за те, щоб усі роботи в межах території їхньої роботи були зроблені правильно і рослини були в ідеальному стані”, — додає Олександра Сладкова.

Так вони будуть планувати нові посадки, обстежувати стан дерев та складати протоколи у разі пошкодження чи знищення зелених насаджень.

Коментарі

Позначки: ,