У Львові облаштували укриття-шелтер (ФОТО)

Новини 04 Вересня, 2022 463

У Львові, у приватній офісній будівлі, облаштували сучасне укриття. Його обладнали всім необхідним: меблями, технікою, санвузлами з гарячою водою тощо. Там можна не лише перечекати повітряну тривогу, а й жити деякий час. Шелтер також приймає переселенців.

Про це повідомляє Суспільне, пише «Четверта студія».

Студентка Олександра Артамонова евакуювалася до Львова з Покровська ще навесні. Спочатку з батьками була на Хмельниччині. А тепер зупинилася у львівському шелтері, допоки шукає постійне житло та роботу. Розповідає, як рятувалася від війни.

“Тоді я була в гуртожитку. Я пам’ятаю перший вибух. Ми з дівчатами піднялись з і почали збирати речі. Пізніше там ще було тихо. А після цього ми почали думати над тим, що було в Бучі, і так далі. І вже до нас наближалося це все (бойові дії, — ред.). Ми поїхали до залізничного вокзалу і там вже сіли на евакуаційний поїзд”, — розповідає Олександра Артамонова.

У Львові облаштували укриття-шелтер. Від початку вторгнення там мешкали 100 людей. Суспільне Львів

У Львові облаштували укриття-шелтер. Від початку вторгнення там мешкали 100 людей. Суспільне Львів

Від початку війни в укритті-шелтері побували вже понад сотня людей. Хтось зупиняється лише переночувати, а дехто затримується на декілька місяців, допоки не знайде постійного житла.

“Проєктом передбачено облаштування укриття на тисячу людей – кількість робочих місць, яка може бути в офісі. Ключові речі – це безпечний вхід і вихід. Є кілька виходів. І тому у випадку якихось там подій люди можуть покинути це приміщення. Це є облаштування санвузлів і наявність питної води”, — каже власник будівлі Олег Засадний.

Укриття має вентиляцію, освітлення та вогнегасники. Кімнати для проживання спеціально облаштували між несучими стінами. За словами архітекторки, Ельвіри Нечипоренко, ці стіни є монолітними, а відтак, там перебувати людям безпечно.

Коментарі

Позначки: ,