У Львові обкрадають пенсіонерів: як працює схема

Новини 29 Вересня, 2021 7 023

Сьогодні у Шевчеківському районі міста Львова були скоєні шахрайські дії шляхом заволодіння коштами пенсіонерів.

Схема наступна: дві жінки віком 50років очікують біля квартир/під’їздів пенсіонерів, проникають у квартиру під приводом надання соц. допомоги вигляді продуктів, випитують необхідну їм інформацію про стиль життя пенсіонерів (чи проживають самі, чи є учасниками бойових дій, чи вистачає пенсії на проживання і т.д.), а потім просять поміняти гроші або дати попити води.

У процесі розмови дивляться, де зберігаються кошти та цінні речі, а потім шляхом обману, забирають гроші та йдуть ніби то в машину за продуктами та не повертаються.

Так, один випадок стався сьогодні в першій половині дня по вул.Долинського, де пенсіонер 1930 року народження віддав шахраям 20 тис. грн. Другий випадок – по вул. Хвильового, де пенсіонерка теж 1930 року народження віддав кошти на загальну суму 12 тис. грн. та золоті прикраси.

Прикмети шахраїв: одна жінка темноволоса, повної тілобудови, одягнена в білу куртку та чорні штани, інша- блондинка, худорлява, одягнена в темну куртку, темні штани. Були без масок, розмовляли українською мовою.

“Будьте обережні! Попередьте своїх близьких!”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,