У Львові обговорили відносини України та Білорусії (ВІДЕО)

Новини 13 Грудня, 2022 196

Українсько-білоруські відносини під час повномасштабної російської агресії.

Про це впродовж трьох днів говорили на експертному форумі у Львові, повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Влада білорусі, білоруський народ – це зовсім два різних світи. Принаймні в цьому переконували нас громадські білоруські активісти, представники білоруської діаспори в Україні.

Наразі про порозуміння з білоруссю можна говорити лише в далекій перспективі, бо країна стала по факту майданчиком для російських військових, які нападають на нашу державу. Хоч заради справедливості варто сказати, що білоруський народ представлений на війні бойовим підрозділом, який воює на боці нашої України.

Поряд з тим зараз надзвичайно складно в Україні захистити білорусів, які втікають від режиму лукашенка, бо ми маємо усвідомлювати, що спецслужби росфедерації (і це є об’єктивна реальність) через представників білорусі теж шукають шляхи свого виходу та впливу. Завдання воюючої України забезпечити себе від впливів російських спецслужб через громадян білорусі і про це варто пам’ятати насамперед.

Коментарі

Позначки: , ,