У Львові обговорили важливість Єдиної автокефальної церкви для України

Новини 30 Липня, 2018 131

27 липня в інформаційній агенції “Гал-інфо” відбулась відкрита дискусія на тему: “Чому важлива Єдина автокефальна церква для України?”.

Політичний оглядач Віктор Біщук підкреслив, що ініціювання Президентом створення Єдиної автокефальної церкви – це питання безпеки держави.

“В час інформаційної війни в Україні надання церкві автокефалії – це не лише питання цінностей, але й перш за все державної безпеки і правильно, що Президент як гарант безпеки ініціював це. Те, що Верховна Рада великою кількістю голосів підтримала звернення Президента щодо створення автокефальної помісної православної церкви – це свідчить про його вплив у суспільстві і про те, що він продовжує контролювати Парламент”, – зазначив Віктор Біщук.

“Коли буде створена Помісна церква, у яку ввійдуть у тому числі і громади, які знаходяться на території України, російська церква втратить величезну кількість джерел прибутку. Тому потрібно розуміти, чому сьогодні такий опір щодо утворення помісної церкви”, – переконаний політичний оглядач.

У межах дискусії присутні акцентували увагу на історичних аспектах розвитку автокефалії.

“Український народ завжди мріяв мати автокефальну церкву і найбільш близькі до цього ми були у ХХ столітті. Сьогодні ми готові увійти в єдину помісну автокефальну церкву. Ми сподіваємось на патріотизм та ініціативу мирян церкви Московського патріархату і що їхні парафії приєднуватимуться до єдиної автокефальної православної церкви”, – наголосила заступник директора з наукової роботи Музею історії та релігії Лілія Муравська

За словами доктора богослов’я Михайла Перуна, важливо, щоб український народ також проявляв ініціативу щодо створення єдиної помісної православної церкви.

“Сьогодні православ’я повинно встати з колін і будувати свою єдину автокефальну церкву для добра українського народу і нашої держави”, – резюмував Михайло Перун.

Нагадаємо, що глава держави Петро Порошенко скерував офіційне звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні.

Коментарі

Позначки: , , ,