У Львові об’єднали два великі підприємства

Новини 06 Липня, 2023 98

Задля економії коштів у Львові об’єднали два великі підприємства: “Залізничнетеплоенерго” та “Львівтеплоенерго”

Сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу «Про припинення ЛКП “Залізничнетеплоенерго” шляхом приєднання його до ЛМКП “Львівтеплоенерго». Ухвалу підримало 42 депутати.

Про це пише Четверта студія.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, усім працівникам ЛКП «Залізничнетеплоенерго» запропоновані робочі місця у ЛМКП “Львівтеплоенерго” – вже є розроблений відповідний штатний розпис. А в результаті об’єднання буде змога оптимізувати виробничі процеси і економити кошти на електроенергію і газ в сумі 30 млн грн в рік.

«Цю ухвалу розглянула профільна депутатська комісія міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства. Відтак пропонуємо прийняти ухвалу з такими правками:

1. Запропонувати усім працівникам “Залізничнетеплоенерго” робочі місця у “Львівтеплоенерго”;

2. Заборонити відчуження чи передачу в концесію майна підприємств;

3. Після об’єднання двох підприємств утворити наглядову раду;

4. Розробити комплексну стратегію розвитку “Львівтеплоенерго”.

Хочу також наголосити, що обидва підприємства є дотаційними. “Львівтеплоенерго” обслуговує 5 районів, а “Залізничнетеплоенерго” – 1 район. Після об’єднання ми матимемо економію по газу і електроенергії в сумі 30 млн грн в рік. Також буде економія по заробітній платі, але це стосується виключно адміністративно-управлінського персоналу. Ремонтний персонал, працівники котелень, ЦТП будуть переведені на рівноцінні посади», – доповіла Ірин Маруняк.

Відповідно до прийнятої ухвали, буде створено спеціальну комісію, яка керуватиме процесом приєднання ЛКП “Залізничнетеплоенерго” до ЛМКП “Львівтеплоенерго”.

«Це історичне рішення. Працівники “Залізничнетеплоенерго” будуть забезпечені робочими місцями. Будемо діяти максимально прозоро і відкрито. Напрацюємо комплексну стратегію розвитку “Львівтеплоенерго” і утворимо наглядову раду. Переконаний, що громада міста виграє від цього рішення», – наголосив мер Львова Андрій Садовий

Коментарі

Позначки: , ,