У Львові ніхто не буде виставляти на посміховисько місцеве самоврядування, – Адамик

Новини 24 Листопада, 2020 730

Фото: Справжня Варта

Чи правда, шо депутати на сесії за відсутності мера будуть приймати рішення, шо стосуються землі, майна чи грошей? Ні, це неправда!, – Адамик

Чи є законною вимога депутатів Львівської міської ради провести першу сесію 24 листопада? Так, більше того, це єдиний легітимний шлях виходу з цієї ситуації.

Як пише «Четверта студія», так прокоментував ситуацію щодо скликання сесії ЛМР на 24 листопада, голова фракції Блоку Петра Порошенка у Львівській міській раді Петро Адамик на своїй сторінці у ФБ.

«Хочу ще раз пояснити логіку подій, кроків та заяв. Справді, дуже важко пробитися через весь інформаційний шум та лемент, який вчиняють журналісти та коментатори із “сімейного пулу”, але все ж спробую»,- зазначив Адамик, який «покроково»  пояснив «чи є законною вимога депутатів провести першу сесію 24 листопада».

«Так, більше того, це єдиний легітимний шлях виходу з цієї ситуації. Він чітко описаний законом і відповідає рішенню ТВК. В іншому випадку ми стаємо співучасниками порушення. Абсурдом є те, що чинний міський голова наполягає саме на такому шляху – правового нігілізму»,- зазначив Адамик.

«Чи правда, що депутати таким чином хочуть позбавити чинного голову повноважень на кілька днів, щоб щось там собі вкрасти? Ні, це брехня ! Депутати лише хочуть розпочати виконувати свої обов’язки, які їм доручили виборці. Ми не хочемо починати нову каденцію із порушення закону. Міський голова просто боїться, що втратить контроль над процесом в сесійній залі, для нього це незвично. А його депутати, представники Самопомочі, які балотвуались в різні ради, обласну та міську наприклад, просто не можуть визначитись із своєю майбутньою приналежністю, який же мандат обрати, тому і гальмують процес», – написав депутат.

Він також запевнив, що депутати на сесії за відсутності мера не будуть приймати рішення, шо стосуються землі, майна чи грошей.

«Завтра ми відкриємо сесію, оберемо тимчасову президію, в яку увійдуть і представники Самопомочі і задекларуємо громаді і виборцям, що ми готові працювати. Жодних майнових чи земельних рішень прийматися не буде. Ніхто не буде виставляти на посміховисько місцеве самоврядування у нашому місті. Але нав’язувати незаконний порядок денний лише через те, що хтось на кілька днів “випаде” з процесу ми теж не можемо дозволити», – зазначив Адамик.

Він наголошує, що  «відбудеться сесія, ми, згідно закону та рішення ТВК оберемо тимчасову президію і будемо чекати на чергове рішення ТВК щодо міського голови. Ось і все. Не потрібно привносити політичну інтригу в це питання, ця істерика шкодить усім!»

Як зазначається, «якщо все ж таки суд прийме інше рішення, то, запевняю, ми будемо його виконувати. Наголошу, ми зацікавлені в першу чергу, в дотриманні закону».

Як повідомлялося, Садовий виступив проти проведення першої сесії ради Львівської ОТГ.

 

Друзі, розумію, що сьогодні дуже складний і напружений день, тому хочу ще раз пояснити логіку подій, кроків та заяв….

Опубликовано Петро Адамиком Понедельник, 23 ноября 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , ,