У Львові незрячі змагалися в конкурсі декламаторів

Новини 18 Травня, 2018 121

У приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся другий етап конкурсу «Українська писемність шрифтом Брайля». Участь у ньому взяли 15 незрячих мешканців Львова, які цього разу змагалися у декламуванні віршів. Темою літературного змагання стала творчість члена УТОС та члена спілки письменників Миколи Красюка. Про це повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР.

Як розповіла керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза, переможців визначило компетентне журі, до складу якого увійшли актори Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва, учителька, яка ще зі школи товаришувала з Миколою Красюком, а також його сестра Ліна Красюк.

«Загалом усі учасники декламували вірші Миколи Красюка: саме такою була умова конкурсу. Було лише єдине виключення: одна дівчина продекламувала вірш-присвяту Миколі Красюку, який написала незряча львівська поетеса. Члени журі, до слова, одностайно зазначили, що усі учасники чудово справились з читанням віршів. Проте найкраще впорався Тарас Дороцький, який і виборов першість. Його декламування було на професійному рівні. Друге місце посіла Любов Гриців, а третє — Оксана Трифоненкова, яка, властиво, й декламувала вірш-посвяту», — розповіла Любов Кукуруза.

Загалом конкурс «Українська писемність шрифтом Брайля» відбувається у три етапи. Перший етап, під час якого учасники писали диктант, відбувся ще 10 травня. Змагання декламаторів, які, власне, відбулись у четвер, 17 травня, є другим етапом змагань. А 24 травня учасники змагатимуться між собою у конкурсі на швидкість читання. Надзвичайно популярним серед незрячих є також конкурс «Галицька господиня», під час якого учасниці демонструватимуть свої кулінарні таланти. Конкурс відбудеться у середині червня.

Конкурс «Українська писемність шрифтом Брайля» організовує Львівська територіальна первинна організація УТОС в рамках статутної діяльності. Громадська організація «Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» є неприбутковою громадською організацією і налічує близько 700 осіб з інвалідністю по зору 1 та 2 груп.

Коментарі

Позначки: , ,