У Львові невідомі викинули будівельне сміття поблизу заказника “Білогорща” (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 12 Квітня, 2021 431

У Львові невідомі викинули будівельне сміття поблизу заказника "Білогорща"

На ґрунтовій дорозі, що розташована між мікрорайоном Рясне та Білогорща, невідомі викинули близько п’яти машин будівельного сміття. Цей інцидент буде розслідувати поліція.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Мешканка Білогорщі Галина Гутей розповідає, що такий випадок трапився не вперше. Невідомі регулярно викидають там сміття.

“Ми писали листи в екологічну службу, ми дзвонили і викликали поліцію, оформляли все документально. Чи щось допомогло? Ні, бо якби допомогло, то як мінімум би прибрали. Кругом викидають, кругом, включаючи і заказник”, — каже Галина Гутей.

Люди намагалися боротися із цим самотужки.

“Мешканці, які тут живуть останні роки роблять так, щоб вантажні машини не їхали і не викидали сміття сюди. Чи це зупиняє? Якоюсь мірою зупиняє, але потім – це нищиться. А з іншого боку так є проблема пожежним доїхати”, — додає мешканка Білогорщі.

Цю ділянку вже обстежили представники міської ради.

“Разом із львівськими перевізниками будемо починати вивіз цього сміття. Візуально обстеживши, ми встановили, що це приблизно десь буде порядку п’яти великих контейнерних перевізників, 30-ти кубових”, — каже заступник голови Залізничної районної адміністрації Ігор Герич.

Міська рада скерувала лист до поліції.

У Львові великогабаритні та будівельні відходи можна здати на спеціальних майданчиках на вул. Князя Лева і вул. Жовківська, 18

Коментарі

Позначки: , ,