У Львові напрацювали програму ремонту та облаштування захисних споруд

Новини 10 Грудня, 2022 188

Сьогодні сесія міської ради затвердила програму ремонту та облаштування приміщень фонду захисних споруд комунальної власності Львівської громади на 2022-2024 роки.

Про це пише Четверта студія.

«Постійні загрози зі сторони агресора потребують збільшення зусиль громади, у тому числі щодо ремонту та облаштування приміщень фонду захисних споруд комунальної власності: сховищ, протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів. Програма спрямована на проведення ремонтів захисних споруд та облаштування їх матеріально-технічними засобами, необхідними для перебування населення під час різного роду загроз», – пояснюють в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Програма визначає правові, організаційні та фінансові засади реалізації заходів щодо проведення ремонтних робіт у фонді захисних споруд.

До слова, сьогодні у власності Львівської міської територіальної громади перебуває 21 захисна споруда цивільного захисту, з яких 17 – сховища, та 4 протирадіаційні укриття у різному технічному стані та готовності.

Довідка

До захисних споруд цивільного захисту належать: сховища (герметичні споруди для захисту людей, в якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на них небезпечних факторів, які виникають внаслідок надзвичайної ситуації, воєнних/бойових дій та терористичних актів) та протирадіаційні укриття (негерметичні споруди для захисту людей, в якій створюються умови, що виключають вплив на них іонізуючого опромінення у разі радіоактивного забруднення місцевості та дії звичайних засобів ураження).

Коментарі

Позначки: ,