У Львові напрацьовують положення про створення наглядових рад при парках

Новини 30 Червня, 2023 72

Перша наглядова рада може запрацювати при парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради, пише Четверта студія.

Планується, що члени наглядової ради братимуть участь у визначенні пріоритетів розвитку парків, надаватимуть рекомендації щодо ефективного управління ними, ініціюватимуть та сприятимуть залученню додаткових фінансових ресурсів, братимуть участь у формуванні бюджету, інформуватимуть громадськість про діяльність парків тощо.

Зі слів депутатки Львівської міської ради, заступниці голови комісії Марії Чижишин, ідея створення наглядових рад при парках виникла через те, що у Львові одні парки розвиваються дуже гарно і стрімко, а інші є у занедбаному стані, або не мають керівника «Все це через те, що немає загальної концепції їх розвитку. Тому наглядова рада, яка буде створена на основі профільної депутатської комісії і до якої також увійдуть представники різних управлінь, разом із експертами та громадськістю мала б напрацювати стратегію розвитку парків. Також на неї буде покладено функцію контролю виконання тих чи інших поставлених завдань», – прокоментувала Чижишин.

Коментарі

Позначки: ,