У Львові над обласним центром створюється Львівський район, щоб голова РДА міг керувати мером, – Княжицький

Новини 16 Липня, 2020 280

Микола Княжицький. Фото 4studio

Фракція «Європейська Солідарність» закликає народних депутатів не голосувати за постанову про укрупнення районів. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький під час виступу з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

«Фракція «Європейська Солідарність» закликає проявити мужність. На голосуванні стоїть постанова, яку ми називаємо постановою про ліквідацію районів. Але це не постанова про ліквідацію районів, це постанова про знищення місцевого самоврядування, яке так активно впроваджувалося в Україні впродовж перших п’яти років після Майдану. Ми створювали сильні, спроможні громади, ми намагалися дати людям можливість керувати і управляти своїм життям», – сказав Княжицький.

«Скажемо чесно, в такій системі ті райони, яка зараз у нас є, фактично може і не потрібні, але не змогли довести реформу до кінця і зараз реформу знищують. Тому і Петро Порошенко і навіть Володимир Гройсман, який тоді був прем’єром і це просував, виступають категорично проти того, що відбувається зараз. Я розумію, що є Центральна Україна, Запоріжжя, де великі райони перетворилися на громади і може їм і не потрібно окремих районів зберігати, але нам пропонується проголосувати за райони без розуміння їх повноважень», – додав депутат.

Він вважає, що у питанні укрупнення деяких районів відбувається абсурд.

«На Львівщині над Львовом створюється Львівський район, де буде голова райадміністрації керувати мером. Верховинський район – невеличкий гірський район, їм тепер до райцентру по бездоріжжю треба буде їхати понад 100 км, вони в лікарню людей не довезуть», – зауважив парламентар.

«Цей повний управлінський хаос, який породжує постанова, не повинен бути нами допущений. Давайте продовжимо ефективне самоврядування, доробимо сильні громади. Якщо є в Конституції райони скасуємо їх або визначимо префектів і не будемо передавати туди купу функцій, які хочуть зараз передати. Але віддалити райони від людей і забрати від людей послуги… «Європейська Солідарність» закликає весь зал не допустити прийняття цієї постанови: або зняти її, або разом з нами зробити так, щоб ніколи люди, які вчора тут були з Карпат, з Київщини, Львівщини не страждали через імітацію псевдореформ», – зазначив Княжицький.

Коментарі

Позначки: , ,