У Львові на вулиці Науковій відключили газ

Новини 30 Липня, 2021 285

"Львівгаз" Фірташа оштрафували на 75 мільйонів

Щодо відключення газу на вул.Науковій,6. Сьогодні дізнався, що в І під’їзді будинку по вул.Науковій,6 вже сім днів як відсутнє газопостачання.

Про це у Фейсбуці пише громадський активіст Богдан Рабешко, пише Четверта студія.

Кілька годин перемовин пішло на з’ясування всіх обставин і справжніх “винуватців” цієї неприємної ситуації, коли мешканці будинку опинились у патовій ситуації.

Ось що виявилось.

Працівники АТ “Львівгаз” здійснюють перевірку показників лічильників у абонентів щонайменше один раз на шість місяців. В п. 29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, йдеться про те, що споживач зобов’язаний безперешкодно допускати у свої житлові та підсобні приміщення, де є газові прилади і пристрої, лічильники газу, представників газопостачального (газорозподільного) підприємства. Працівники під час контрольного огляду мають впевнитись, що газові прилади працюють добре, а також в тому, що всі газові мережі справні і ніде немає витоку газу.

За даною адресою в одну з квартир газовикам неодноразово відмовляли в доступі, а тому був складений Акт про недопуск, після чого був перекритий стояк газу, який подає блакитне паливо у всі квартири. Це було продиктовано тим, що через недопуск в одну з квартир газовики не можуть оцінити справність і безпечність газопроводів в будинку. Всі дуже добре памятають про вибух будинку в Києві через несправності газового обладнання в одній з квартир…

Дуже дивує в цій ситуації поведінка керівництва обслуговуючої компанії, яка справно нараховує квартплату всім мешканцям квартир – ЛКП “Магістральне”. Нагадаю, що це їх першочерговий обовязок – організувати належне надання всіх комунальних послуг в будинку. В даному випадку посадові особи цього ЛКП вже давно мали б організовувати допуск газовиків в одну з квартир і вирішити проблему, проте займались бездіяльністю і “вмивали руки”.

Запропонував мешканцям терміново підняти на ноги все керівництво ЛКП і змусити їх виконати свої прямі обовязки, за які вони ще й отримують кошти з кишень мешканців.

Рабешко також звернувся до заступника мера Львова Ірини Маруняк з проханням допомогти людям.

Коментарі

Позначки: ,