У Львові на відео потрапили провокатори, які закидали пляшками із фарбою пам’ятник Бандері (ВІДЕО)

Новини 05 Лютого, 2021 2 805

Скриншот відео/ЛМР

Поліція встановлює особи зловмисників

Камери відеоспостереження Управління безпеки міста Львівської міської ради  зафіксували як о 00:13, 5 лютого, дві людини кидали пакети з фарбою в пам`ятник Степанові Бандері. Відеофіксацію передали у правоохоронні органи – зловмисників шукають.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на «Гарячій лінії міста Львова» у ФБ.

Як повідомлялося, у Львові цієї ночі з 4 на 5 лютого невідомі облили пам’ятник Степану Бандері фарбою.

У поліції Львівщини розповіли, що повідомлення про пошкодження пам’ятника надійшло близько 2:30 ночі. Попередньо відомо, що невідомі особи кинули в пам’ятник щонайменше дві пляшки з червоною фарбою. Унаслідок постамент пошкоджений з переднього та заднього боку.

Зазначимо, після відкриття у 2007 році пам’ятник Степану Бандері у Львові перебував під цілодобовою поліцейською охороною, однак згодом охорону поліції було припинено, на площі біля пам’ятника встановили відеокамери.

5 лютого, о 2.20 до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи облили фарбою пам‘ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові

За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 2 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Довідково. Пам’ятник Степанові Бандері у Львові на площі Кропивницького знаходиться біля Собору святих Єлизавети і Ольги. Пам’ятник — фігура Степана Бандери в повний зріст заввишки 7 метрів. Офіційне відкриття пам’ятника відбулося 13 жовтня 2007 року.  У ході відкриття двоє пластунів з куреня ім. С. Бандери несли дві капсули із землею з місця народження та могили С. Бандери. Ці капсули було вмонтовано у підніжжя пам’ятника.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,