У Львові на торфовищах викинули сміття (ВІДЕО)

Новини 26 Вересня, 2021 233

У Львові на торфовищах викинули сміття

На торфовищах між мікрорайонами Рясне, Левандівка та Білогорща почали викидати сміття. Про це у соціальних мережах написали львів’яни, які мешкають неподалік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Кілька днів тому, вони помітили, як із самоскида висипали будівельне сміття. На одній дорозі місцеві нарахували як мінімум 4 точки із відходами.

Олена Кузик живе в мікрорайоні Рясне. Розповідає, колись там люди садили городину. Але роками уже ніхто нічого не робить, а ділянки – пустують.

“Нам сусіди прийшли повідомили, коли йшли за грибами, бо ми тут не раз збираємо гриби, що побачили, але не встигли затримати Камаз, який втікав, побачив людей і втікав, який вивозив сміття”, – розповідає Олена Кузик.

Таких точок Олена з чоловіком нарахували як мінімум 4. Здебільшого усюди – будівельне сміття, залишки гіпсокартону, пінопласт та цегла.

В обласній екоінспекції кажуть, якщо люди бачать подібні ситуації, варто сфотографувати та записати номер машини, з якої викидають сміття. А також викликати поліцію.

“Згідно з кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 82 «За порушення вимог поводження з відходами» відповідальність передбачена для посадових осіб, якщо я не помиляюся, це є 850-1700 грн, на громадян штраф від 340 до 1360 грн.Також є відповідальність передбачена статтею 82 Кодексу про адмінправопорушення “За забруднення земель”. На посадових осіб штрафи від 850 до 1700 грн на громадян від 340 до 1360 грн”, – розповідає начальник обласної екологічної інспекції Роман Дасюк.

У міській раді ситуацію наразі не коментують. Кажуть, спочатку потрібно, аби спеціальна комісія виїхала на місце та зафіксувала факт несанкціонованого викиду сміття.

Коментарі

Позначки: , ,