У Львові на площі Галицькій хочуть встановити ще один пішохідний перехід

Новини 07 Вересня, 2021 451

У Львові на площі Галицькій хочуть встановити ще один пішохідний перехід

Фур у центрі більше не буде

У Львові на площі Галицькій встановлять ще один пішохідний перехід.

Про це повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, пише Четверта студія.

“Управління транспорту пропонує створити додатковий надземний пішохідний перехід на площі Галицькій біля будинку №14. У цьому ж місці функціонує підземний перехід, але, на думку управлінців, маломобільним групам незручно ним користуватися. А ще серед аргументів управлінців те, що у Європі засипають підземні переходи і створюють надземні. Це одне з питань, яке ми сьогодні розглядали на комісії з безпеки дорожнього руху, до якої я нещодавно приєднався. І одразу спойлер – питання створення додаткового надземного переходу не погодили. Я серед тих, хто категорично проти. І зараз поясню чому”, – йдеться у повідомленні.

У Європі справді надають перевагу надземним пішохідним переходам, щоб усім було зручно і сенс у цьому дійсно є. Але для чого нам створювати те, що вже існує?

“Поруч, біля пам’ятника Королю Данилу функціонує пішохідний перехід і логічно було б робити його зручним та комфортним для всіх. Через об’ємну бруківку на цій ділянці переходити дорогу маломобільним групам та батькам з дитячими візками дійсно не зручно. Саме тому пропоную, перш за все, замінити велику бруківку на меншу і вигадувати велосипед не доведеться.

Ви, переконаний, і так це розумієте, але все ж додам – встановлювати надземні пішохідні переходи кожні 100 метрів безглуздо. Особливо в центральній частині міста. Особливо, якщо вже існує підземний. Зараз у нас вже функціонують переходи біля Галицького ринку, біля пам’ятника Королю Данилу і той самий підземний, який хочуть продублювати.

Рішення, як ви вже знаєте, не прийняли, тож управління транспорту має допрацювати свої пропозиції, або ж зовсім від них відмовитися.

А тепер про те, що ж прийняли. Великогабаритний транспорт більше не зможе проїжджати окремими центральними вулицями Львова, а відтак не створюватиме корків. Зокрема мова йде про вулицю Стефаника, Чайковського та Дудаєва – на них встановлять відповідні обмежувальні дорожні знаки. Фур у центрі більше не буде.

І ще одне питання, яке ми сьогодні погодили – встановлення знаків обмеження паркування біля ринку “Тополя” на вулицях Мазепи та Пилипа Орлика. Але разом з цим, я запропонував, щоб при проектуванні ремонтних робіт на вулиці Мазепи, де в наступному році запланований ремонт, було включено максимальну кількість місць для парковки.

Бо не можна забороняти, але нічого не пропонувати взамін.

І, звісно, чекаю фітбеку від вас! Якщо у вашому районі існують якісь проблемні ділянки дороги, де бракує дорожніх знаків, або ж є інші проблеми, пов’язані з безпекою дорожнього руху – пишіть. Будемо впливати на роботу управлінців разом!”, – написав Зінкевич.

Коментарі

Позначки: , , , , ,