У Львові на пішохідній зоні на вулиці Бандери забули про світлофори

Новини 24 Грудня, 2021 4 900

Фото Андрія Садового

У ЛКП “Львівавтодор” пояснили, як і коли зміниться робота світлофорів на новоствореній пішохідній зоні вул. Бандери (ділянка навпроти церкви Ольги та Єлизавети).

Світлофор на повороті з вул. Городоцької на вул. Бандери працює у старому режимі, який включає час для стояння автомобілів. Однак зараз там заборонено повертати приватному транспорту.

“Після підключення периферійного обладнання (салазки) на цьому світлофорному об’єкті (станом на сьогодні СО працює в жорсткому режимі) та відновлення його роботи буде проведений аналіз адаптивного режиму регулювання та на підставі цього прийнято рішення щодо необхідності перепрограмування у зв’язку зі створенням пішохідної зони між вул. Городоцька та вул. Федьковича”, – написали у ЛКП “Львівавтодор” у відповідь на інформаційний запит “Еспресо.Захід” щодо цього питання.

Тож наразі це питання вивчають, а експерти аналізують, як краще перепрограмувати світлофори для роботи в нових умовах. Хоча вулицю Бандери відкрили ще у вихідні. Дивно, чому питання зі світлофорами не було вивчено до завершення ремонту, щоб не створювати додаткових транспортних проблем на цій ділянці.

Нагадаємо, після завершення реконструкції вул. Бандери основним ноу-хау стало те, що ділянка вул. Бандери від вул. Городоцької до вул. Федьковича тепер є пішохідною зоною – як площа Ринок у центрі міста. А це означає, що світлофори на цій ділянці дороги мають працювати лише для трамваїв і пішоходів.

Коментарі

Позначки: , ,