У Львові на перехресті Мазепи – Орлика облаштують регульований пішохідний перехід з острівцем безпеки

Новини 28 Вересня, 2021 399

Перекриття руху на Мазепи

Вулиці Мазепи та Грінченка реконструюватимуть за кошти Європейського інвестиційного банку: проект реконструкції розробили ще два роки тому.

Кошти на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка виділить Європейський інвестиційний банк у межах проєкту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України».

Про це пише Четверта студія з посиланням на Твоє місто.

У мерії кажуть, що ці вулиці є важливими магістралями північної частини Львова, бо мають більше транспортне навантаження, і це ділянки, де розривається кільце об’їзної дороги Львова. Цими вулицями курсує значна кількість транспорту міжміського та міжнародного сполучення, тут багато багатоповерхівок, комплекс лікарень і новобудів.

Проєкт реконструкцій виготовили ще два роки тому в ЛКП «Інститут просторового розвитку». Нині вулиця Мазепи має дві смуги руху, натомість після реконструкції тут буде чотири смуги: крайні праві смуги будуть призначені для приватного транспорту, а посередині вулиці облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Уздовж Мазепи будуть велосмуги.

Зупинки громадського транспорту – «острівного» типу шириною 3 м, будуть розташовані між смугою громадського та приватного транспорту. Зупинки будуть розташовані або одна навпроти одної, або трохи зміщені.

На перехресті вул. Мазепи і Замарстинівської мають створити кільце з двома смугами руху, де розділятимуть потоки на приватний і громадський транспорт.

На перехресті вул. Мазепи – Орлика облаштують регульований пішохідний перехід з острівцем безпеки, а на перехресті з вул. Мазепи – Миколайчука планують облаштувати додаткові лівоповоротні смуги для приватного транспорту. Також проектом передбачені умови для облаштування двох нових тролейбусних маршрутів. Паркування в смугах обіцяють забрати.

Як уточнив раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, реконструкція Мазепи коштуватиме 180 млн грн, а Грінченка – 90 млн грн. Але кошторис може змінитися, адже проєкт виготовили ще два роки тому.

Свої пропозиції стосовно реалізації проєкту просять надсилати на електронну скриньку: mazepylviv2021@gmail.com.

Коментарі

Позначки: , ,