У Львові на місці в‘язниці для рецидивістів хочуть збудувати центр для пенсіонерів

Новини 26 Вересня, 2020 1 233

Фото:Галина Терещук/Радіо "Свобода"

25 вересня виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення щодо умов забудови на території Львівської виправної колонії № 48.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Сихів Медіа», цієї осені міністерство юстиції планує виставити на продаж територію колишньої колонії №48, яка розташована на вул. Хуторівка, 2. Загальна площа території – близько 10 га, які наразі не використовують та знаходяться у занедбаному стані. За отримані гроші міністерство планує збудувати нове СІЗО у Львові на вул. Збиральній.

Львівська виправна колонія №48 не є власністю міста, вона знаходиться у власності Міністерства юстиції. Представники мерії зустрілись з мешканцями мікрорайону Боднарівка, де розташована колонія №48, та ділились власними ідеями щодо забудови території і слухали пропозиції містян. Місто пропонує перелік вимог, які мають стати технічним завданням для конкурсу, який незабаром оголосить Мін’юст.

ЛМР пропонує збудувати на місці колонії №48 школу з басейном та спортивним майданчиком, дитячий садок, окремий спортивний комплекс, медіатеку, центр для пенсіонерів та мистецький центр. Усі ці заклади складають соціальну інфраструктуру, яка є необхідною для мешканців Сихівського району, зокрема Боднарівки.

Також за словами чиновників, на території можна облаштувати офісний центр та інші комерційні приміщення, де можуть працювати львів’яни.

Додамо, що на сьогодні вже зібрано понад тисячу підписів мешканців на підтримку цієї пропозиції.

Як пише Радіо «Свобода», законсервувати цю виправну колонію вирішили ще у 2017 році. Закрили два роки тому. На той час тут було 700 в’язнів (колись у ній перебували до 1700 засуджених) і їх перевели в інші тюрми.

Цінні тут не будівлі, а сама територія та інженерні комунікації, які прокладені. Довкола ведеться забудова і міністр юстиції Денис Малюська сподівається продати цей об’єкт «недешево».

«Дуже непогане місце розташування, це недалеко від центру Львова. Площа більш-менш величезна, понад 10 гектарів. Тут близько 40 різних будівель загальною площею понад 42 тисяч квадратних метрів», – заявив міністр.

За його словами, львівська виправна колонія буде третьою, яку виставлять на продаж уже восени цього року.

 

Коментарі

Позначки: , , ,