У Львові на лінію виїхав новий п’ятисекційний трамвай «Електрон» (ВІДЕО)

Новини 06 Січня, 2022 2 504

Сьогодні, 6 січня, на лінію виїхав новий трамвай «Електрон», який Львів отримав від виробника 10 грудня минулого року. Курсує новий трамвай на маршруті № 8, який сполучає Сихів (вул. Вернадського) з центральною частиною міста (пл. Соборна).

Про це пише Четверта студія.

Начальник управління транспорту Орест Олеськів опублікував відео першого рейсу нового п’ятисекційного трамваю «Електрон».

“Перший з 10 нових п’ятисекційних трамваїв Електрон поїхали з пасажирами на Сихів по 8 маршруті.Тепер цей маршрут зможе ще ефективніше і комфортніше підвозити мешканців Сихова до центру міста”, — написав чиновник.

Додамо, що очікувалося, що ці трамваї поїдуть на Сихів, за маршрутом № 8, однак існували перешкоди для цього. Причиною називали похибку у технічному завданні, відтак, були побоювання, що двері відчинятимуться назовні, а не всередину, тому на деяких зупинках звідти просто не змогли б випустити пасажирів, пише Варта-1.

Як видно з відео, побоювання виявилися марними, двері відчиняються і трамвай курсує запланованим напрямком на Сихів.

Додамо, що два інші трамваї зараз проходять технічні випробування.

«Планується, що вкінці місяця ці трамваї теж виїдуть на маршрути. Де саме вони курсуватимуть — буде визначено після випробувань», — повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Нагадаємо, у вересні минулого року ЛКП «Львівелектротранс» підписало контракт на поставку 10 нових трамваїв, а також набір обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для їх технічного обслуговування та ремонту. Згідно із графіком поставок у контракті, планувалось, що Львів отримає перші 5 трамваїв у червні 2022 року, проте нещодавно стало відомо, що перші трамваї будуть поставлені вже у грудні 2021 року.

Коментарі

Позначки: , , ,