У Львові на Княгині Ольги запровадили новий режим роботи світлофорів

Новини 16 Лютого, 2024 407

Офіційно

Новий режим роботи світлофорів на вул. Княгині Ольги біля “Доброї оселі”: зменшення заторів та комфорт для маломобільних груп населення

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівавтодор.

Задля забезпечення принципу інклюзивності та безбар’єрності на світлофорному об’єкті, який розташовується на вул. Княгині Ольги, 100 (біля ЖК “Добра оселя”), введено новий режим світлофорного регулювання. 

Реалізація цього рішення забезпечить комфорт для маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, батьків з дитячими візочками, осіб похилого віку тощо, а також збільшить пропускну здатність транспорту на цій ділянці. Якщо раніше на перехід через всю дорогу пішоходам давалося 24 с, тепер – по 13 с на поетапний перетин кожного регульованого переходу. Тобто, це дозволить без поспіху всім без винятку зручно і безпечно проходити всі три регульовані пішохідні переходи на вул. Княгині Ольги, 100.

Пояснюємо, що зміниться для водіїв та пішоходів. Відтепер, щоб перейти три регульовані пішохідні переходи (через смуги руху на вул. Княгині Ольги до центру, в зворотному напрямку в сторону вул. Володимира Великого, а також через трамвайні колії), пішоходу на кожному з них необхідно поетапно натискати кнопки виклику для ввімкнення зеленого світла. Раніше після натискання кнопки виклику зелений сигнал для пішоходів вмикався відразу на всіх світлофорах, що паралізувало увесь рух транспорту. 

Модернізація світлофорних об’єктів сучасними інтелектуальними дорожніми контролерами не лише дає можливість ЛКП “Львівавтодор” забезпечити відповідність усім стандартам по безпеці руху, але й реалізовувати різноманітні технології та режими роботи для оптимізації дорожнього руху.

«На виконання ухвали “Про затвердження стратегічних напрямів розвитку Львівської міської територіальної громади в умовах воєнного стану” в частині забезпечення інклюзивності та безбар’єрності та з метою оптимізації світлофорного циклу на вул. Княгині Ольги, 100 було розроблено програму регулювання, яка дозволяє при натисканні пішохідної кнопки зупиняти лише той потік, який перешкоджає пішоходам перетнути проїзну частину. Як відомо, раніше натискання будь-якої кнопки на цьому об’єкті зупиняло рух транспорту в обидві сторони вул. Княгині Ольги, а також рух трамваїв, що призводило до закоркованості та непотрібної зупинки транспортних засобів та трамваїв на цій ділянці. Як це буде працювати зараз: якщо рухатись від ЖК “Добра Оселя” та натиснути кнопку виклику пішохідної фази, то червоний сигнал світлофора буде ввімкнуто лише для потоку на вул. Княгині Ольги, який рухається в сторону вул. Володимира Великого. Такий же принцип роботи буде для перетину трамвайних колій та непарної сторони вул. Княгині Ольги. Якщо пішоходу потрібно перейти через усю вулицю, тоді потрібно почергово натиснути кнопки виклику пішохідної фази на кожному з пішохідних переходів, включно з пішохідним переходом через трамвайні колії”, – зазначив заступник директора ЛКП “Львівавтодор” Роман Кіндер.

Коментарі

Позначки: , , ,