У Львові на екстреній допомозі скорочують психіатричні бригади

Новини 15 Серпня, 2020 831

Фото ілюстративне. Джерело: "Ваше здоров'я"

Медики обурені такою “оптимізацією”

В цілях економії і оптимізації роботи керівництво вирішило скоротити психбригади у Львові, мотивуючи це якраз тим, що фельдшери у районах прекрасно справляються з психхворим самостійно.

Як пише “Четверта студія”, про це написала адміністратор спільноти “Сама “швидка” допомога” у ФБ Світлана Білецька.

Як зазначається у дописі Світлани Білецької, “замість того, щоб психбригади вводити по районах, щоб допомогти тому бідному одинокоїзджучому фельдшеру, наше керівництво в цілях економії і оптимізації роботи вирішило скоротити психбригади ще й у Львові, мотивуючи це якраз тим,що фельдшери у районах прекрасно справляються з психхворим самостійно! Тож нафіга лишні витрати на додаткову доплату і моз… ка з документами,бо на екстренці “буцімто” не існує спецбригад! Але ось раптом по вимозі у нас навіть короновірусна з’явилась, хоч не в штаті,зате з доплатами. І те, що десь не існує спецбригад не означає, що і в нас потрібно ліквідувати! Якщо десь, в якомусь місті, сидить недолуге керівництво, і витворяє неприпустимі речі – то це не означає, що і в нас має статися той самий бардак і хаос. Але, з боку керівництва – солдат спить – служба іде! Тихо сидітимуть райони – так і возитимуть далі…. Ще попередній попередник попереднього в/о обіцяв з нового року додати по людині на бригаду в райони! Не змогли… Але і двоє для роботи зі збудженим пацієнтом це є нічого! І поліцейський не завжди в змозі допомогти. Про що маємо неодноразові історії з летальними фіналами...”

Як зазначила  також у дописі на сторінці спільноти “Сама “швидка” допомога” Іванна Білас, “психіатрична допомога надається в найменш обмежених умовах, що забезпечують безпеку особи та інших осіб, при додержанні прав і законних інтересів особи, якій надається психіатрична допомога. Заходи фізичного обмеження або ізоляції особи, яка страждає на психічний розлад, при наданні їй психіатричної допомоги застосовуються під постійним контролем лікаря—психіатра, або іншим медичним працівником, що має відповідну кваліфікацію і пройдені курси по наданню психіатричної допомоги ! Отже, це стосується спеціалізованих бригад, і аж ніяк, не бригади з одним фельдшером, в своєму складі!”  

 

Як повідомлялося, на Київщині неадекватний пацієнт зарізав лікаря.

Коментарі

Позначки: , , ,