У Львові на честь урбаністів Білого і Шміда пропонують назвати вулицю

Новини 30 Вересня, 2021 1 330

Андрій Білий

Депутат Львівської міськради Олексій Різник сьогодні зареєстрував петицію «Про перейменування частини вулиці Миколайчука від Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги до Госківського кладовища на вулицю Білого та Шміда, з нагоди Всесвітнього дня архітектора».

Як пише Четверта студія, про це Різник повідомив у Фейсбуці.

“Річ у тому, що 4 жовтня відзначається Всесвітній день архітектора. Відтак львів’яни мусять знати тих, хто ночами не спить, пообідати не встигає, відмовляє собі в найнеобхіднішому – лиш би нам, львів’янам, було добре у нашому місті. Це професіонали своєї справи, давно вже заслужені архітектори нашого міста, проєктувальники доріг – Олег Шмід та Андрій Білий.

Без згадки про них не обходиться жоден ремонт доріг, навіть найменший ямковий, жодна прокладена велодоріжка, які іноді ведуть у нікуди, чи запуск нового «продуманого» маршруту. Так само як і жоден затор на дорогах, нервове очікування на зупинках громадського транспорту чи зіткнення пішохода та велосипедиста на велосипедній доріжці, яка одночасно й тротуар для пішоходів”, – написав Різник.

Він додав, що особливо вдячні за неустанне піклування мешканці вулиці Миколайчука, зокрема тієї частини, яка веде до Голосківського кладовища. Вийдеш зранку на вулицю – і любо глянути, око радіє від результатів трудів їхніх, настільки прекрасна дорога.

“Тому без зайвих слів і пафосу, на численні прохання львів’ян пропонуємо перейменувати частину вулиці Миколайчука (до Голосківського кладовища) на вулицю Олега Шміда та Андрія Білого. Якщо точніше – сторону з непарними номерами назвати іменем Олега Шміда, а з парними – Андрія Білого. Та нагородити їх почесною відзнакою міста Львова «Пішохід року».

“Петиція опублікував (додаю скрін). Однак допускаю, що міська рада із формальних причин все ж відмовить у реєстрації. Відтак, доведеться звертатись до суду, аби все чесне ім’я вище згаданих осіб дозволили особливо відзначити. Я переконаний, що суд об’єктивно прийме рішення, адже міська рада завжди поводиться по особливому скромно. Проте нема чого соромитись і потрібно дати можливість львів’янам нагородити таких поважних, а основне талановитих людей”, – написав Олексій Різник.

У Львові на честь відомих урбаністів Білого і Шміда пропонують назвати вулицю

Коментарі

Позначки: , , , ,