У Львові на час повітряної тривоги громадський транспорт має зупинятись, – Садовий

Новини 02 Серпня, 2022 294

За словами міського голови Львова Андрія Садового, проблема у тому, що люди не дотримуються правил, не до кінця розуміють потенційну загрозу

У Львові під час оголошення повітряної тривоги транспорт має зупинятися, а пасажири – переходити до найближчого укриття. Міський голова Львова Андрій Садовий каже, що таке рішення діє з перших днів воєнного стану. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на Твоє місто.

«Транспорт має зупинятися під час тривоги, пасажири – виходити і йти в укриття. Такий протокол, і він доведений до всіх водії, як приватного, так і публічного транспорту. Питання в тому, що люди не завжди дотримуються цього. Таке правило є, і воно прийнято на рівні міста», – пояснює він.

За словами Андрія Садового, у місті є проблема, люди не дотримуються правил, не до кінця розуміють потенційну загрозу. Імовірно, потрібно, щоби поліція принаймні кількох оштрафувала і в такий спосіб вдасться навести порядок, припускає він.

«Справа не в водіях, а в мешканцях, які кажуть, що вони запізнюються на роботу, тощо. Для цього треба з ними теж проводити роз’яснювальну роботу», – додає він.

Зазначимо, що в Києві від учора, 1 серпня, наземний громадський транспорт мав би зупинятися на час повітряної тривоги, пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття. У КМДА зауважили, що метрополітен, як і раніше, під час повітряної тривоги не перевозитиме наземними ділянками та закриватиме роботу станцій відкритого типу.

Коментарі

Позначки: , ,