У Львові на безлюдні береги ставків вилазять червоновухі черепахи (ФОТО)

Новини 11 Квітня, 2020 11 489

Фото: Arsen Danyliuk/ФБ

У Львові на міських ставах помітили червоновухих черепах.

Як пише «Четверта студія», на своїй сторінці у ФБ Arsen Danyliuk оприлюднив світлини, як черепаха  гріється на сонечку у водоймі «став Стосіка».

Довідково. Червоновуха черепаха (Trachemys scripta elegans) належить до родини прісноводних черепах (Emydidae). Здатність цих черепах жити в слабопроточних водоймах, переживати порівняно низькі температури і живитись будь-якими залишками дозволила їм розселитися далеко за межі свого природного ареалу на південному сході США.  Червоновухі черепахи часто витісняють аборигенні види черепах. Молоді черепашки народжуються з довжиною панцира близько 3 см. Протягом перших 1,5 років вони здатні вирости до 7,5 см. Потім ріст сповільнюється, і черепаха росте в середньому на 1-1,25 см в рік. Дорослі самки більші за самців, мають потужніші щелепи. Парування в природі — з кінця лютого по травень. У неволі черепахи спарюються цілий рік. Зазвичай в кладці 6-10 яєць. Кладок кілька протягом року. Статевої зрілості досягають до 6-8 років на волі, в неволі самці до 4 років, самки до 5-6 років. Живуть від 20 до 30 років, іноді до 40 років.

Став Стосіка утворився понад 300 років тому. Раніше він належав території села Голоско, а у 1997 році його передали у користування ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Завод збанкрутів, а озеро у власність територіальної громади не повернули. Цього року проєкт відновлення озера подавали на Громадський бюджет, утім його не підтримали.

 

Фото: Arsen Danyliuk/ФБ

 

Коментарі

Позначки: , ,