У Львові на 11 день після ракетного удару з-під завалів врятували кота Черчилля (ВІДЕО)

Новини 20 Липня, 2023 61

У Львові на 11 день пошуків комунальники витягнули кота Черчилля з-під завалів будинку на Стрийській, куди 6 липня влучила ракета. Раніше надзвичайники врятували ще й собаку тієї ж власниці. У якому стані перебуває 11-річний котик, Суспільному розповіла голова організації “Світова асоціація з питань тварин України” Оксана Кошак, пише Четверта студія.

Вночі 6 липня, коли Росія атакувала Львів ракетами, у квартирі на четвертому поверсі на вулиці Стрийській перебувала пані Ольга, її мама, собака та два коти.

“Це була ніч і всі були вдома. Коли стався удар, пані Олю витягнули, її маму, на жаль, вже неживу. В цей же день рятувальники з-під завалів дістали їхню собаку, яка була в ЛКП “Лев”, і зараз пані Оля її забрала”, — каже Оксана Кошак.

Тоді ж власниця квартири почала шукати двох котів. Одного з них помітили за будинком, але він тікав від людей. Про іншого тривалий час не було жодної інформації.

“Цього котика власниця квартири, в яку влучила ракета, розшукувала з першого дня, була надія, що котик просто втік. Коли вона прийшла сьогодні документи шукати, тому що є можливість з сусіднього під’їзду зайти і в квартирі щось подивитися, то вийшов комунальник, який виніс кота на руках і каже: “Чий кіт?”. Він просто під цеглами, під завалами лежав, в нього не було жодної шпарини, щоб він міг вийти назовні. Пані Оля відразу його впізнала, взяла на руки, він пригорнувся до неї і зразу заснув на руках, обімлів. Видно, що тварина була виснажена”, — розповідає зоозахисниця.

11-річного Черчилля відразу повезли на огляд до ветеринара.

“Коли ми приїхали в клініку, виявили, що в нього зневоднення. Зробили біохімічний, загальний аналіз крові, провели УЗД-діагностику, перевірили, чи немає різких змін внутрішніх органів, але слава Богу все гаразд. Як пояснює пані Оля, кіт був достатньо вгодований, грубенький і, як жартували ветеринари, мабуть, ці запаси його протримали. Можливо, те, що дощ падав, вода просочувалась і це, може, теж його рятувало. Зробили всі обстеження, прописали лікування. Великих змін в нього не відбулось, він просто зневоднений і виснажений”, — каже Оксана Кошак.

Тепер Черчилль буде під наглядом лікарів. Йому призначили антибіотики та спеціальне харчування. Зараз він разом з господаркою та собакою, якого врятували раніше, живе у модульному містечку.

Іншого котика поки зловити не вдається.

“Після стресу тут всі коти, які врятувалися, бігають біля будинку і, на жаль, до власників просто не підходять. Їх підгодовують люди в дворі, але господарі не можуть їх поки що забрати”, — додає волонтерка.

Коментарі

Позначки: ,