У Львові можна пройти безкоштовний військовий вишкіл

Новини 22 Червня, 2022 550

У Львові можна пройти безкоштовний військовий вишкіл

“Це все не так легко”

Навчальний центр батальйону територіальної оборони “ЛЕВ” розпочав безкоштовний вишкіл цивільних львів’ян. Напередодні інструктори навчали охочих як поводитись із автоматом Калашникова. 21 червня навчали техніці прицілювання та позицій стрільби.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Зараз навчається група львів’ян із шести чоловіків та двох жінок. Один із них, — приватний підприємець Олег Бас. Розповідає, що прийшов згадати те, що забув та навчитись нового.

“Після ВНЗ я навчався на військовій кафедрі, потім пройшов тримісячні курси, дістав звання офіцера, але це було вже 35 років тому. Ці знання є базові, але багато чого змінилося. Війна є війна, і ніхто не може сказати чи вона буде на нашій території чи не буде, все одно треба бути готовим. Хочеш миру – готуйся до війни”, — каже Олег Бас.

Навчається у групі і Ірина Сабат. Жінка 15 років жила у Франції. Коли почались військові дії, вирішила повернутись додому. Каже її брата мобілізували, а вона записалась на вишкіл.

У Львові можна пройти безкоштовний військовий вишкіл

“З’явилося розуміння, що це все не так легко, це дуже важка праця і також треба багато думати. Це не є якась механічна робота, треба включати також голову і це безпека не тільки своя, чи ймовірність вижити, це також безпека тих, хто навколо”, — каже Ірина Сабат.

Військовий вишкіл складається із 5 дисциплін та розділений на 5 днів. Навчають правил поводження зі зброєю та її застосуванням, переміщенням полем бою, орієнтуванням на місцевості та надання домедичної допомоги.

У Львові можна пройти безкоштовний військовий вишкіл

За словами командира добровольчого формування “Лев” Валентина Середюка, такі вишколи пройшли близько 700 людей.

“Частина поїхала на фронт, частина залишилась в нас в батальйоні, решта це були цивільні, які просто приходили і навчались. Ми проводимо ці вишколи з другого дня війни”, — каже командир добровольчого формування “Лев” Валентин Середюк.

Вишколи проводять з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00. Записатись можна у батальйоні територіальної оборони “Лев”. Заняття безкоштовні і тільки для повнолітніх.

Коментарі

Позначки: